Dinamova legenda oprostila se od Stanka Poklepovića: ‘Otišao je dio moje mladosti, mojih lijepih sjećanja…’

Foto: fah

Jedna od legendi Dinama i hrvatskog nogometa, Slaven Zambata, došao je ispratiti drugu legendu, legendu Hajduka i hrvatskog nogometa, Stanka Poklepovića – Špacu. Naravno, rivalstvo između Dinama i Hajduka s time neće postati ništa manje, no, u ovakvim slučajevima sve se zaboravlja, ostaje samo čovjek, a iza njega njegova djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zambata je danas u godinama kojima je blizak Poklepoviću, no, još se uvijek dobro drži te je i dalje dobar prijatelj s mnogim Hajdukovcima, jedan od njih bio je i legendarni šjor Špaco.

”Strašno će mi falit Špaco”, priznao je slavni bivši napadač zagrebačkih Modrih i nastavio:

”Mi bismo se znali susresti i pričati takoreći satima, o balunu, o nogometu, nego šta, uvijek neiscrpno vrelo sjećanja. Ono što vam može biti zanimljvo jest da se znamo otkad bi Split kao tadašnji prvoligaš dolazio na treninge, na pripreme u Sinj, kod mog Junaka. Tada smo se upoznali Špaco i ja, on kao važan igrač Splita, a ja tek u dolasku… Gledao sam ga ka’ u boga, kao veliki igrački autoritet. Doduše, posebnu mi je pažnju okupirao tada i Splitov centarfor Tonći Gulin, e to je bio svjetski igrač, kako se samo Gulin okretao i pucao, učio sam od njega gledajući, upijao svaki Gulinov potez, a sa Špacom sam odmah našao zajedničku žicu, crtu razgovora i komentiranja…”, poruka je bivše legendarne devetke Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zambata o spletu okolnosti koje su ga odvele u Dinamo, ali i o…

‘Ostali smo dakako prijatelji, mene je put spletom okolnosti odveo u Dinamo, a Špaco je brzo prešao u trenere. U Splitu sam i kako da ne dođem mome Špaci, na rastanak…S njim odlazi dio moje mladosti, lijepih sjećanja”, zaključio je legendarni ”plavi devet” u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Godine prolaze, legende odlaze, sjećanja ostaju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.