Dinamovci se pozdravljaju s donedavnim trenerom: Izborničke ambicije Nenada Bjelice nikome ne bi smjele biti sporne, čast je biti izbornik Vatrenih

Foto: fah

Kako smo već pisali Nenad Bjelica nije više trener Dinama. Nakon trosatnog sastanka na Maksimiru došlo je do sporazumnog raskida, zapravo raskida tijekom kojeg niti jedna strana nije imala previše izbora. Bjelica je ostao na brisanom prostoru nakon što mu je Uprava smijenila cijeli stručni stožer, a s druge strane Dinamo je jasno pokazao da s trenerom koji je klubu osigurao europsko proljeće nakon gotovo pola desetljeća čekanja ne želi dalje. I došlo je do rastanka, ništa se spektakularno nije dogodilo, sve što je eventualno bilo spektakularno događalo se puno ranije, već one večeri kad je Dinamo propustio dva gola prednosti protiv Šahtara. Da su tada Modri pobijedili izborili bi ne samo novo europsko proljeće nego i osminu finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ime nasljednika Nenada Bjelice još uvijek nije poznato, iako je glavni kandidat, ili kako bi rekao Krešimir Antolić, ”najglavniji”, Igor Jovićević, trener mlade momčadi Dinama.  Bjelica se oprostio od kluba, dao je izjavu za medije, potvrdio da se nije ”uspio posvađati sa Zdravkom Mamićem”. Bio je aktivan i na društvenim mrežama, naime, Nenad Bjelica se i na Facebooku oprostio od kluba, navijača, igrača…

Osim Nenada Bjelice na društvenim se mrežama oglasio i reprezentativni napadač Dinama, Bruno Petković, koji se zahvalio bivšem treneru te mu poželio sreću u nastavku karijere. Prije ili poslije Bjelica će se vratiti, još uvijek je mlad, nije prvi, ni zadnji, koji je otišao iz Maksimira, da bi se vratio.

Izborničke ambicije? Neki Bjelici zamjeraju činjenicu da ima ambiciju jednog dana preuzeti reprezentaciju Hrvatske…Zašto Bjelica, kao i mnogi drugi treneri, ne bi imao ambiciju, želju sjesti na klupi reprezentacije svoje zemlje, reprezentacije koja spada u sam svjetski vrh, što je pod vodstvom Zlatka Dalića i potvrdila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije dvije godine, kada su Vatreni osvojili povijesno srebro?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli od Bjelice se opraštaju igrači, a jedan od njih je i reprezentativni vratar Dinama, Dominik Livaković, koji se oglasio na Instagramu.  Naime, golman Dinama objavio je  pet zajedničkih fotografija s Bjelicom te je dodao dva emotikona kako bi pokazao da se pozdravlja s trenerom, koji je plave vratio na europsku nogometnu kartu.

Bjelica je, podsjetimo, u Dinamo stigao 2018. godine, prije toga je vodio bečku Austriju, Speziju i Lech. S Dinamom je uspio osvojiti dva naslova prvaka, u lovu na dvostruku krunu prošle godine Bjelicu i Dinamo je zaustavila Rijeka, koju je tada vodio Igor Bišćan. I ove sezone, koja je privremeno prekinuta zbog pandemije koronavirusa, Dinamo je u pohodu na Kup zaustavila Rijeka.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
View this post on Instagram

 

💪❤️

A post shared by Dominik Livaković (@dominiklivakovic40) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.