Dino Sokolović drugi u poretku slalomaša u Svjetskom kupu

Zagreb, 08.01.2018 - Na sljemenskom Crvenom spustu hrvatski paraolimpijac Dino Sokoloviæ je u konkurenciji sjedeèih skijaša zauzeo drugo mjesto u slalomu s vremenom od 1:51.44 minuta, nakon što je u prvoj vožnji bio najbrži s vremenom od 54.23 sekunde. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović osvojio je drugo mjesto u poretku sjedećih slalomaša u Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sokolović je u posljednjem slalomu sezone održanom u švicarskom Veysonnazu osvojio peto mjesto što je bilo dovoljno za drugo mjesto u ukupnom poretku.

“U Veysonnazu je ovih dana vladalo veliko nevrijeme i napadalo je mnogo snijega i uvjeti su bili iznimno teški. Lakše nam je bilo prije desetak dana na proljetnom natjecanju na sljemenskom Crvenom spustu, nego ovdje,” kazao je Sokolović.

Na rasporedu su bila dva slaloma i toliko veleslalomskih utrka, no održane su samo po jedna utrka u svakoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da sam danas pobijedio bio bi najbolji i ukupnom poretku. Nažalost, u tome nisam uspio. Prvu vožnju odvezao sam izuzetno loše, dok sam u drugom laufu bio znatno bolji, što nije bilo dovoljno da budem prvi u ukupnom poretku. Konkurencija je bila vrhunska. Nastupili su svi oni koji će se ogledati na skorašnjim paraolimpijskim igrama u Pyongčangu,” dodao je Dino.

Ukupna pobjeda pripala je Francuzu Fredericu Francoisu, dok je treći bio Norvežanin Jasper Pedersen.

“Moram biti zadovoljan, jer je drugo mjesto u poretku slalomaša vrhunski rezultat. Dobro je da sam u slalomu došao u formu, jer nisam zbog ozlijede godinu dana nastupao. Sad trebam naporno raditi da i u ostalim disciplinama do Koreje dođem na što bolju razinu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša slavio je Talijan Giacomo Bertagnolli , a deveti s vodičem Lukom Debeljakom bio je naš Damir Mizdrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.