Direktor HNS-a poručio: Neprihvatljivo je da hrvatski izbornik navija protiv hrvatskog kluba

Foto: snimka zaslona

“Afera klaun” dobila je nastavak jer je Izvršni odbor HNS-a jednoglasno donio odluku o razrješenju Roberta Jarnija s mjesta izbornika hrvatske U-17 reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvotno je Jarni izjavio kako će u dvoboju Betisa i Dinama biti na strani španjolskog kluba, a Petković ga je zbog toga nazvao klaunom.

> Jarni se ponovno oglasio: Nisam ništa loše rekao o Dinamu

– Mi smo u svom priopćenju naveli da ne odričemo pravo bilo kome, pa tako i bilo kojem nogometašu da navija za bilo koga, pa čak i eventualno protiv hrvatskih klubova. Ali, jednostavno standardi što se tiče izbornika hrvatske reprezentacije, su bitno drugačiji i nama je neprihvatljivo i nedopustivo da izbornik hrvatske reprezentacije navija protiv hrvatskog kluba kad igra protiv stranog kluba i tu jednostavno stav je bio vrlo jasan, rekao je izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina za HRT.

“Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način?”

Jarni je tijekom četvrtak poslao priopćenje u kojem stoji: “Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način? Ne trebam se opravdavati, ali čak ni bivše legende Dinama svojevremeno nisu navijale za Dinamo u europskim utakmicama, zašto bi trebao ja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio sam ponosan igrač splitskog Hajduka i Betisa, u kojima sam proveo jedne od najljepših perioda svoga života i u oba kluba sam se realizirao profesionalno i dobio ono najvažnije – iskreno poštovanje i ljubav navijača. To su emocije koje ljudsko biće s karakterom ne može i neće izbrisati.”

Jarni: Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja

“Žao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost, ali to se u normalnim društvima zove stav, koji ni na koji način ne umanjuje moj profesionalni angažman i posvećenost našoj mladoj reprezentaciji. Nisam povodljiv tip i kad me se pita, iskreno kažem svoje mišljenje.

S druge strane, Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja te razinu komunikacije na koju se ne namjeravam spuštati. Možda da se malo više potrudio u svojoj karijeri pa i van Dinama iskusio neke uspjehe, igrajući za druge strane klubove, ne bi mu smetalo da postane “klaun”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Hoće li i Petković biti kažnjen zbog Jarnija, s obzirom na pravilnik HNS-a?

HNS-u se zahvaljujem na angažmanu i ukazanom povjerenju, no mislio sam da živimo u demokratskoj državi koja pojedincu omogućava slobodu govora, a ne da potiče površni i populistički mentalni sklop na temelju kojeg sam smijenjen sa dužnosti izbornika i to zbog svoj mišljenja, a ne zbog svojih rezultata. Svojim momcima želim iskrenu sreću na nadolazećem Europskom prvenstvu”, dodao je Jarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.