Hoće li i Petković biti kažnjen zbog Jarnija, s obzirom na pravilnik HNS-a?

Foto: fah

Dinamov Bruno Petković neprimjereno je odgovorio Robertu Jarniju koji je rekao kako će navijati za Betis protiv Dinama u nokaut-fazi Konferencijske lige. Jarni je dan nakon toga dobio otkaz na poziciji izbornika U-17 reprezentacije Hrvatske. Postavlja se pitanje hoće li i Petković biti kažnjen?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Legenda u raskoraku: Zašto je Robert Jarni teško pogriješio?

Naime, u članku 85. Disciplinskog pravilnika HNS-a stoji:

1) Igrač ili nogometni djelatnik koji vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, nogometnom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu nogometnog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša, kaznit će se:

– igrač:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– novčanom kaznom i zabranom igranja na dvije do šest utakmica.

– djelatnik:

– novčanom kaznom i zabranom obavljanja funkcije u trajanju od dva mjeseca do godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Jarni će navijati za Betis: Petković ga nazvao klaunom, Jakirović reagirao

Što je tko rekao?

Jarni je rekao: “Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu.”

Petković je to ovako komentirao: “Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun.”

Bruno je legendu hrvatskog nogometa nazvao klaunom, to nije smio učiniti. Ružan je to način komunikacije bivših i sadašnjih reprezentativaca. Može biti Petković pogođen Jarnijevom izjavom, međutim, onda se to kaže na tisuću načina, samo ne na ovaj. Kome zapravo treba svađa u hrvatskom nogometu? Baš nikome!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.