Disciplinska komisija HNS-a imala pune ruke posla: Igrači Cibalije kažnjeni zbog fotografije, Hajduk zbog Torcide

Foto: Facebook

Disciplinska komisija HNS-a imala je dosta posla uoči ovih božićnih blagdana. Naime, kako se očekivalo igrači Cibalije kažnjeni su zbog fotografije koju su objavili poslije poraza od Intera 3:2 u 19. kolu HNL-a. Igrači vinkovačkog kluba fotografirali su se s prekriženom natpisom ”HNS” nezadovoljni suđenjem u Zaprešiću.  Nakon objave ”sporne” fotografije iz HNS-a su brzo reagirali te su najavili sankcije, dodavši kako ne razumiju potez Cibalijinih igrača s obzirom kako su im unaprijed uplatili 400.000 kuna od TV prava i sponzorstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disciplinska komisija donijela je odluku po prijavi Povjerenika za natjecanje protiv momčadi HNK Cibalia zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Igrači koji se nalaze na fotografiji kažnjeni su sa po 1.000 kuna (M. Dabro, Z. Filipović, F. Ikić, M. Karamarko, A. Kordić, D. Miličević, Z. Milić, L. Muženjak, S. Nevistić, M. Pervan, H. Plum, P. Rubić, T. Štrkalj, F. Vitaić i I. Zgrablić), a službeni licencirani fizioterapeut kluba Goran Krolo kažnjen je s dva mjeseca zabrane obavljanja funkcije na utakmicama.

Disciplinska komisija HNS-a donijela je još nekoliko odluka kaznama za prekršaje na utakmicama 20. kola HNL-a. Tako je nogometaš Istre Kenan Hadžić kažnjen s s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna novčane kazne zbog isključenja na utakmici Istra 1961- Osijek. Kažnjena je Istra zbog paljenja dvadesetak pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine Demoni na utakmici Istra 1961 – Osijek. Tom su prilikom tri baklje u 56. minuti ubačene na teren za igru te je utakmica bila u kratkom prekidu. Nogometni klub iz Pule kažnjen je novčanim iznosom od 10.000 kuna.

Jednako tako zbog istih razloga na utakmici Hajduk – Inter Zaprešić u vremenskom razdoblju od 57.- 60. minute kada su pripadnici navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini zapalili 26 signalnih baklji od čega su 11 ubacili na atletsku stazu, a tri u teren, igra je bila u kratkom prekidu. Hajduk je kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuta je utakmica kasnila s početkom od tri minute s obzirom da momčad Hajduka nije izašla na vrijeme na pregled opreme. Hajduku je za spomenuti prekršaj izrečena kazne ukora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.