Dmitrij Popko nakon uvjerljivog poraza protiv Čilića: ‘Moram još puno raditi kako bi dosegao Marinovu razinu’

Foto: fah

Prvi puta sam igrao protiv igrača koji je među pet najboljih na svijetu i sada znam koliko još moram naporno raditi da bi dosegao Čilićevu razinu, izjavio je nakon poraza u meču protiv Marina Čilića u Davis Cupu u Varaždinu kazahstanski tenisač Dmitrij Popko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je za sat i 41 miutu slavio s 6-1, 6-2, 6-2 lako donio Hrvatskoj prvi bod.

Popko je 21-godišnji Rus, rođen u Sankt Peterburgu, koji je tek prije dvije godine dobio kazahstansko državljanstvo. Tek je 258. na svijetu praktički bez nastupa na ATP turnirima, a nikad nije uspio proći ni kvalifikacije frand slam turnira. Popko je prije mjesec ozlijedio koljeno na jednom od challengera.

“Do zadnjega trenutka nisam znao hoću li uopće igrati jer mi koljeno nije sasvim zaliječeno. To mi nije pomoglo kod koncentracije. Po prvi puta igram s igračem ovakvog kalibra, Čilić je broj tri na svijetu i stvarno sam impresioniran. Mogao sam možda i više od pet gemova, ali nije išlo. Ovo je stvarno jedno veliko iskustvo za mene”, kazao je Popko, koji je u prošlom kolu Davis Cupa pobijedio u oba singla u meču sa Švicarcima. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazahstansku reprezentaciju u Varaždinu prati 30-tak bučnih navijača i čak dvadeset novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.