Do prije tri mjeseca sve je izgledalo tako idilično: Što stručnjaci misle o eventualnom odlasku Ante Čačića?

Foto: fah

Do prije tri mjeseca sve je izgledalo tako idilično, hrvatska nogometna reprezentacija sigurno i autoritativno je grabila prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kako to i dolikuje prvom favoritu skupine. Izbornik Ante Čačić čvrsto je držao svoju izborničku poziciju, a onda je došao Island i nesretni poraz u posljednjim sekundama utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Islanda, Hrvatska je pobijedila minimalnim rezultatom Kosovo, izgubila tri boda u Turskoj, u tri utakmice zabila tek jedan pogodak, sve se zakompliciralo. Danas više Vatreni nisu tako sigurni, iako i dalje, naravno, ovise sami o sebi.

Treba li Čačić ostati na izborničkoj poziciji s obzirom na posljednje rezultate nacionalne vrste?

Ako pitate stručnjake uglavnom su podijeljeni. I dok je sukomentator HRT-a Joško Jeličić žestoko protiv Čačića, i to već duže vrijeme, bivši hrvatski izbornik Igor Štimac stao je čvrsto u njegovu obranu te je krivce pronašao u Savezu. S druge strane Miroslav Ćiro Blažević, najuspješniji hrvatski izbornik svih vremena, oštar je Čačićev kritičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je za Večernji list o izborniku rekao bivši trener Dinama Krunoslav Jurčić?

“Na dva se načina može analizirati utakmica, s pozicije rezultata koji je negativan, ali i s druge strane, da smo morali dobiti, imali smo prilika, nedosuđeni jedanaesterac. Meni je najviše žao što nismo u prvom dijelu riješili utakmicu s dva-tri gola jer su Turci imali tri-četiri veteranska igrača koji nisu imali obrambenu tranziciju”, rekao je bivši Vatreni, koji je za Hrvatsku igrao i na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. kada su naši osvojili broncu.

Jurčić je ipak pronašao riječi razumijevanja za izbornika Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Generalno sam protiv takvih stvari, u ozbiljnom poslu treba rješavati uzorke, a ne posljedice. Ne bih sad o izborniku, pa u Hrvatskoj se svi problemi rješavaju smjenama. Ima tu i drugih problema, držim da su naši igrači uzdrmani, Pivarić i Kalinić tek su promijenili klubove, Perišić i Brozović razmišljali su o transferima…, a to sve djeluje na ljude. Mi igramo na inspiraciju, no za to trebaš imati ‘disponirane’ igrače, a naši su ipak bili uzdrmani tim drugim stvarima”, zaključio je Jurčić.

Što o svemu misli bivši nogometaš Hajduka, Zoran Vulić, koji je i sam okusio trenerski kruh?

“Nismo mi bili loši do gola, oni su nam napravili jednu šansu pa zabili gol iz situacije koja nije ni bila prilika. Nakon toga nije bilo dobro, kao da smo izgubili koheziju. Na kraju smo probali s tri napadača i tu smo se malo pogubili, raširile su nam se linije, ali tko ne bi ubacio još jednog napadača kad gubiš. Smjena? Ne bi bilo korektno da je kao trener govorim o smjeni izbornika, važno je da svi napravimo sve da se ode u Rusiju…”, poručio je Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.