Doajen hrvatskog sportskog novinarstva Anton Samovojska: ‘Moramo ići Dalićevim putem, treći pogodak bio je pogodak poniženja’

Foto: HRT

Doajen hrvatskog sportskog novinarstva Anton Samovojska u studiju HRT-a komentirao je veliku, povijesnu 3:0 pobjedu Vatrenih u 2. kolu grupne faze Svjetskog prvenstva protiv Argentine. Hrvatska je, slažu se mnogi, a posebno Samovojska i argentinski mediji, ponizila nemoćnu Argentinu, poglavito je nemoćan bio najbolji nogometaš svijeta posljednjih godina Lionel Messi, koji se nije ni vidio tijekom utakmice. Sjajno ga je blokirala hrvatska obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovo je bilo briljantno. Najsimboličniji trenutak, treći gol kao na malom nogometu, bio je to pogodak poniženja”, počeo je Samovojska, no, redom.

”Prekrasna tri pogotka, vrlo simbolična, nevjerojatan pogodak našeg kapetana Luke Modrića, kojeg sam često kritizirao jer premalo puca s te pozicije, na kraju treći, pogodak, pogodak poniženja, Argentina je bila nemoćna”, kazao je u euforiji doajen hrvatskog sportskog novinarstva Anton Samovojska, koji je na HRT-u komentirao utakmice SP-a i davne 1998.

Sjetimo se kad je Samovojska bio gost u studiju nakon što je u osmini finala 1998. pogotkom Davora Šukera Hrvatska svladala Rumunjsku 1:0. Dan kasnije, nakon pobjede, Samovojska je komentirao i prilog HRT-a ”Imperija uzvraća udarac”, a posvećen četvrtfinalu protiv Njemačke. Novinar HRT-a tada je rekao ”Nijemci nas se boje”, a Samovojska je dodao: ‘‘Nijemci nas se boje, to tek treba vidjeti”, i vidjeli smo Hrvatska je razbila Njemačku 3:0, kao ova, današnja, Lukina generacija Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina kombinacija je ona koju smo počeli spominjati već na pobjedi protiv Nigerije. Tad smo rekli ovo je velika pobjeda, otvara se fantastičan put do fantastične pozicije za nastavak natjecanja. Treba ići Dalićevim putem, uzeti to prvo mjesto”, poručio je Samovojska, nakon čega je citirao legendarnog, nažalost danas pokojnog, Cruijffa. ”Nije najbolja momčad u kojoj igra 11 najboljih nogometaša, već je najbolja ona u kojoj svih 11 igraju kao jedan.” ”Dalić je upravo to uspio učiniti…”, zaključio je Anton Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.