(VIDEO) Očajni izbornik Argentine Sampaoli: ‘Messi je limitiran, boli me jer nismo bili na razini na kojoj je naš narod očekivao’

Foto: fah

Nakon debakla  u 2. kolu grupne faze Svjetskog prvenstva 3:0 protiv Hrvatske Argentina je na najboljem putu da se prije vremena vrati doma. Pod posebnim je udarom argentinskih medija izbornik Argentine Jorge Sampaoli.  Poraz od 3:0 najteži je poraz jedne južnoameričke momčadi u grupnoj fazi još od davne 1958. i poraza 6:1 od Čehoslovačke. Sampaoli ne krije da je sam najviše odgovoran, a stao je u obranu vratara koji je pogreškom otvorio put sjajnom Anti Rebiću za prvi gol Vatrenih.  Ante je to fenomenalno zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trebao sam napraviti plan za ovu utakmicu, a da sam posložio sve drukčije, sve je moglo proći puno bolje. Mislim da nije u redu kriviti Caballera za njegovu grešku.”

O Messijiu i činjenici da se Lionel Messi nije puno vidio tijekom devedeset minuta, odnosno, sjajno ga je neutralizirala hrvatska obrana zajedno, naravno, s veznom linijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je Messi limitiran jer se ekipa ne poklapa sa njim onako kako bi trebala, a kao trener trebam shvatiti takve stvari i pokušati ih riješiti.

Stavili smo pritisak na Hrvatsku i makli ih iz komfort-zone, no i oni su to isto napravili nama. U drugom poluvremenu mijenjao sam sistem osjećajući kako bih mogao tim promjenama stvoriti prednost, no ništa nije funkcioniralo.

Nakon prvog gola nismo mogli pronaći izlaz, a drugi pogodak nas je dovršio.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je na korak do ispadanja nakon debakla protiv Hrvatske i 1:1 iz prve utakmice s Islandnom?

“Nisam siguran je li me sram, ali svakako osjećam bol. Prošlo je dugo otkad sam prošao kroz ovakvo iskustvo i puno je bolnije kad sam tu sa svojom zemljom. U zadnjoj utakmici se moramo boriti i dati sve od sebe, zbilja nemamo neke alternative. Boli me jer nismo bili na razini na kojoj nas je naš narod očekivao…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.