Španjolski mediji o ‘sramoti Gaučosa’: ‘Hrvati od Argentine napravili ruševine, Rakitić i Modrić uništili Messija’

Foto: Snimka zaslona

Nakon velike pobjede Vatrenih protiv Argentine 3:0 mediji diljem svijeta, a posebno Španjolske, posve razumljivo posvetili su veliku pozornost utakmici koja bi za Argentince mogla biti predzadnja na ovom Svjetskom prvenstvu. Glavni španjolski sportski mediji madridska Marca i katalonski El Mundo Deportivo poklonili su pobjedi Vatrenih protiv Argentine naslovnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Realu bliska Marca donosi veliki naslov kojim dolijeva sol na ranu ranjenih Argentinaca i Lionela Messija: ”Ponižena Argentina, izgubljen Messi”.

Marca u tekstu dalje analizira samo utakmicu:

”Argentina je bila potpuno izgubljena. Messi je bio posve izgubljen. Messi nije izdržao teret pritiska nošenja cijele reprezentacije na svojim leđima. Večeras je djelovao kao genij koji je samo šetao terenom. Ova Argentina nema duše, nema igre, nema ničega. Djelovala je skroz impotentno, a Hrvatska, prepuna znalaca i iskusnih igrača to je iskoristila. Da nešto nije u redu s Argentinom vidjeli smo i protiv Islanda, zemlje ovaca. Upravo takvi slučajevi, takvi rezultati dokaz su što znači Svjetsko prvenstvo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane sportski medij blizak Barceloni El Mundo Deportivo štedio je Messija, ali je i pisao o sramoti Argentine te su nahvalili sjajnog Ivana Rakitića, koji je večeras nakon Luke Modrića bio možda i najbolji hrvatski nogometaš.

”Rakitić, nogometaš sa smokingom”, piše El Mundo Deportivo te dalje analizira debakl Argentine:

”Rakitić i Modrić su uništili Argentinu. Posebno je genijalan bio Rakitić, koji je briljirao protiv svojih prijatelja Messija i Mascherana. Zabio je gol, iz slobodnog udarca pogodio je gredu, pucao je četiri puta, iznudio je četiri prekršaja i odigrao je kompletnu utakmicu. Jednom riječju, lider”, navodi Jorge Luis Lopez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski AS u naslovu donosi: ”Od Argentine su ostale samo ruševine”, a vidimo na naslovnoj fotografiji utučenog Messija, koji je nakon poraza bez čestitke pobjedniku pobjegao u svlačionicu. Malo nekorektno od velikog nogometaša. Primjerice, Gonazalo Higuain ostao je na travnjaku nakon utakmice te je čestitao hrvatskim nogometašima veliku i zasluženu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.