Dobre vijesti za Zlatka Dalića, nakon pet mjeseci vraća se Pivarić: ‘Ne osjećam nikakve probleme, radim sve kao i suigrači’

Foto: fah

Dobre vijesti za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića dva mjeseca prije nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Naime, hrvatski reprezentativac, Josip Pivarić, se vraća, zaigrao je samo pet mjeseci i pet dana nakon teške operacije križnih ligamenata koljena. U svom povratničkom nastupu Pivarić je dao čak i gol, doduše austrijskom niželigašu, no, važan je povratak koji je očito bio uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vratio sam se na teren samo pet mjeseci i pet dana nakon ozljede, ali sve je ispalo dobro. Noga je u redu, s koljenom nema nikakvih problema”, kazao je za portal 24 sata Josip Pivarić, koji je, podsjetimo,  operirao  križne ligamente lijevog koljena još 5. veljače, a već u utorak (9. srpnja) zaigrao je u prijateljskoj utakmici kijevskog Dinama protiv austrijskog niželigaša Zirla. Ukrajinska momčad slavila je 5:0, a hrvatski nogometaš je na terenu zaigrao zadnjih pola sata te je zabio gol za konačni rezultat utakmice.

”Prošao sam po lijevoj strani, pripremao se za povratnu loptu, a kako je sve bilo blokirano onda sam pogodio prvi kut. Ma nije gol uopće važan, glavno mi je što se osjećam dobro, dan poslije utakmice ne osjećam nikakve probleme”, rekao je Pivarić.

Na pitanje je li bilo povratničkog straha uoči utakmice s obzirom na dug oporavak Pivarić je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nije to strah, ali razmišljate o tome, sve dok ne uđete u igru. Onda se odmah sve promijeni, više vam ništa nije u glavi, već ste samo fokusirani na igru. Već dulje vrijeme treniram s momčadi, prvo sam trenirao jednom tjedno, no sada sam se potpuno uključio u trenažni proces. I radim sve što i drugi suigrači.”

Podsjetimo, Pivarić je tijekom karijere već imao problema s desnim koljenom, i tada se na teren vratio vrlo brzo.

”Tada sam zaigrao i prije, mislim kako sam točno pet mjeseci nakon operacije odigrao prvu utakmicu. Ma ni tada se nisam zamarao kada ću se vratiti na teren, meni je najvažnije da rehabilitacija ide kako treba. A onda kada se osjećam potpuno spremnim, krećem s treninzima. Tako je bilo tada, tako je bilo i sada”, zaključio je Josip Pivarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.