Dodig svladao Karlovića i ide na Čilića

Ivan Dodig plasirao se u četvrtfinale teniskog Zagreb Indoorsa, u 2. kolu nadvisio je svog kolegu iz reprezentacije Ivu Karlovića sa 7-6 (5), 6-3. U četvrtfinalu će Dodig igrati protiv Marina Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovo je bio peti susret dvoje hrvatskih tenisača i svih pet puta trijumfirao je Dodig.

Dodig je objasnio i moguću tajnu svojih uspjeha protiv Karlovića.

“Kod reterna imam drugačiji pristup, stojim jako daleko od osnovne linije i to mi donosi rezultat. Također, volim igrati servis-volej, što je taktika koju inače ne koristim”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaki meč koji igram s Karlovićem je isti, većini igrača je s njim jako teško igrati, ali meni izgleda odgovara. Svih naših pet mečeva bili su ‘gusti’, ali svaki sam put ja bio taj koji je imao više sportske sreće”, rekao je Dodig.

Dodig se osvrnuo i na četvrtfinalni dvoboj kojega će igrati protiv Čilića.

“Teško se motivirati protiv prijatelja iz reprezentacije. Ali, bez obzira na prijateljstvo i kumstvo koje nas povezuje, trebamo izaći na teren sa željom za pobjedom, neka se igra sportski, pa neka pobijedi bolji i potom osvoji turnir”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović nije bio pretjerano razočaran novim porazom od Dodiga.

“Od svih naših mečeva, ovo mi je bio najbolji. Dogodilo se da nesretno nisam iskoristio niti jednu od sedam ‘break-lopti’. No, to je tenis, ponekad te baš neće”, rekao je Karlović koji se osvrnuo i na Dodigovu igru.

“On ima igru koja mi ne odgovara, puno ide naprijed, ima dobre voleje i odlično reternira”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje promašene bekhende na “break-lopte” Karlović je ovako protumačio:

“Da sam imao bolje uvjete odmalena, bekhend bi mi bio bolji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.