Đoković hvalio Alcaraza: Ima najbolje od Rogera, Rafe i mene

epa10750313 Runner-up Novak Djokovic of Serbia poses with the trophy after losing his Men's Singles final match against Carlos Alcaraz of Spain at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 16 July 2023. EPA/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

Srpski tenisač Novak Đoković rekao je da nikad nije lako kada izgubiš veliki meč, ali je naveo da je Carlos Alcaraz bio bolji u današnjem finalu Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković nije uspio doći do 24. Grand Slam titule, te je propustio izjednačiti apsolutni teniski rekord jer je 24 Grand Slama osvojila Margaret Court, u rasponu od 1960. do 1973. godine.

Đoković se nije uspio izjednačiti i po broju naslova u Wimbledonu s Federerom, koji ima osam naslova, a Đoković je ostao na sedam.

Biranim riječima govorio je Đoković o Alcarazu na konferenciji za medije nakon finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Proteklih godinu dana ljudi govore o njegovoj igri, da sadrži elemente Rogera, Rafe i mene. Slažem se s tim. Mislim da ima najbolje od sve trojice. Ima mentalnu snagu i zrelost koja je zavidna za nekog tko ima 20 godina. Ima taj mentalitet španjolskog bika, sjajnu obranu koji smo vidjeli od Rafe. Također, bekhendi u pokretu me podsjećaju na moje, taj dvoručni bekhend, on je moja velika snaga, a on to ima. Nikad nisam igrao protiv igrača kao što je on. Roger i Rafa imali su svoje prednost i mane, ali on je kompletan igrač, rekao je Đoković, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.