Đoković ponovno pod kritikama: ‘Bitnije je napisati da je Novak licemjer’

Foto: fah

Novak Đoković nedavno je osnovao organizaciju tenisača i tenisačica (PTPA), ali nije dobio podršku Rafaela Nadala i Rogera Federera. Nominirali su ga za povratak u ATP Savjet igrača, kao i Čeha Vaseka Pospišila, a prihvaćanje je izazvalo brojne komentare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da budem dio Savjeta, što nije točno. Mene su nominirali igrači i to tako funkcionira. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vasek. Obojicu je nominirao širi spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osjećam odgovornim što mogu predstavljati igrače”, objasnio je Đoković.

“To nisam vidio ni u kolovozu kad sam osnovao PTPA. Zato sam prihvatio nominaciju za ATP, baš kao i Vasek, samo zato što se to tako radi kad postoji odgovornost nominacije. To znači da imate povjerenje i kredibilitet dobrog broja igrača. Zato smo se stavili na raspolaganje, ali pravilo koje je izglasao ATP odbor ne dozvoljava igraču da bude dio savjeta igrača i bilo koje druge organizacije”, dodao je.

“To je baš šteta, ali dobro, barem znamo gdje smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onog što igrači žele. Prave se političke igre o kojima se rijetko piše, bitnije je napisati da je Novak licemjer. Međutim, navikao sam, to me jača i motivira da radim sve više i ispravnije za ovaj sport”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.