Dramatično na Poljudu uoči Maccabija: Nezadovoljstvo navijača, uvrede na račun novinara i igrača!

Foto: fah

Novi cirkus na Poljudu nakon što je Rijeka slavila u jadranskom derbiju, usred Splita.  Naime, skupina navijača za očajno stanje Hajduka, koji je već na početku sezone uvjerljivo izgubio čak dva derbija, od Dinama i Rijeke, okrivila je novinare, koje su optužili kako su Mamićevi plaćenici koji uništavaju Hajduk i “pišu za Mamićeve novine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo već pomalo prerasta u paranoju, da je Mamić jedan od najmoćnijih ljudi u hrvatskom nogometu nema dvojbe, no, za novi poraz na Poljudu bi teško mogli optužiti Mamića, jednostavno, Hajduk nema moć kakvu ovaj klub zaslužuje i kakvu je imao. Odgovornost je i na čelništvu Hajduka, naravno, ne samo aktualnom.

Naime, nekoliko agresivnih navijača bijesnih zbog poraza je vikalo da “želi Reića.” “Dajte nam Reića”, vikali su navijači razočarani zbog potopa na Poljudu. Zdravko Reić jedan je od doajena hrvatskog sportskog novinarstva i jedan od bivših dužnosnika ovog velikog splitskog kluba. Nakon bijesa navijača stigla je i policija, no, interventna policija, koja je bila na licu mjesta, ipak nije morala intervenirati, tek su opomenuli navijače.

Zanimljivo je da su razočarani navijači vrijeđali čak i igrače Hajduka nakon što su oni izašli iz svlačionice uz poruku da ih treba prebiti, navijači su tražili i razgovor s predsjednikom kluba Kosom, vrijeđali su Upravu kluba. Teško je očekivati da bi Uprava mogla pristati na razgovor pod prijetnjom uvreda i uz brojne ucjene. U pravu ili ne ulica ne bi smjela voditi jedan veliki klub, kao što se to danas događa u Hajduku. Neki će reći da Hajdukom vlada jedna udruga, nekoliko radikalnih navijača te jedan od odvjetnik, a da su zapravo navijači zbunjeni razvojem situacije u njihovom Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su se stvari počele smirivati novinari su izašli, no i dalje su nazivani udbašima, četnicima, preostali navijači nastavili su tražiti Zdravka Reića, koga mnogi smatraju splitskim pandanom Tomislavu Židaku, dugogodišnjem novinaru Sportskih novosti te kasnije Jutarnjeg lista, koji uglavnom čitav život prati zbivanja iz Maksimirske šume. Nije poznato u koju se “sigurnu kuću” sklonio Reić.

Na samom kraju predsjednik Hajduka Ivan Kos pokušao je, djelomično i uspio, smiriti navijače, moleći ih da se smire uoči utakmice sezone za Hajduk, utakmicu protiv Maccabi Tel Aviva. Radi se o uzvratnoj utakmice play-offa Europske lige, pobjedom bi Hajduk spasio sezonu. Plasman u Europsku ligu, u ovakvoj situaciji, za Hajduk bi bio ravan čudu. Prvu je utakmicu Maccabi dobio 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.