Državna nagrada za sport ‘Franjo Bučar’ dr. Ivi Vidoviću, Jelici Pavličić Štefančić i Lucianu Sušnju

Foto: fah

Državnu nagradu za sport “Franjo Bučar”, kao najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u RH, ove godine su kao nagradu za životno djelo dobili dr. Ivo Vidović – posthumno, Jelica Pavličić Štefančić i Luciano Sušanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor za dodjelu državne nagrade za sport “Franjo Bučar” na čelu s Damirom Knjazom je uz tri nagrade za životno djelo odlučio da 12 godišnjih nagrada “Franjo Bučar” u 2016. godini dobiju: Zoran Veselinović, Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Velimir Šandor, Mirela Šikoronja Ivančin, Danial Temim i Hrvatska ženska stolnoteniska ekipa.

Imena dobitnika najviših državnih sportskih priznanja objavljena su u utorak na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na kojima nema datuma kada će nagrade biti uručene .

Do ove godine one su se tradicionalno uručivale svakog 25. studenoga kao spomen na dan rođenja oca našeg olimpizma Franje Bučara koji se rodio 1866. godine u Zagrebu i kojemu je 150. obljetnica rođenja ove godine na taj dan obilježena prigodnom izložbom u Hrvatskom športskom muzeju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.