Državni vrh na Poljudu uz neviđene mjere osiguranja: Hrvatska protiv Mađarske za tri boda koja vode na Europsko prvenstvo

Foto: fah

Večeras od 20:45 na Poljudu se igra kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Mađarske. S obzirom na zgusnut poredak na vrhu skupine utakmica je itekako važna, a od velikog favorita, kao što je to Hrvatska, očekuju se pred 30 000 gledatelja sva tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među tih 30 000 trebao bi biti i hrvatski premijer Andrej Plenković, barem su izvjestili nekoliko sati prije utakmice iz Vladine službe za odnose s javnošću. Svoj dolazak na Poljud najavili su i ministri Plenkovićeve Vlade, isto tako očekuje se i dolazak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

U privatnom aranžmanu na Poljud bi mogao doći i predsjednik Vlade Mađarske, Viktor Orban.

Vatreni se, podsjetimo, nakon više godina vraćaju na Poljud, zanimanje za utakmicu protiv Mađara je ogromno, Poljud je rasprodan u rekordnom roku. Kako sada stvari stoje, dolazi i Davor Šuker, predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu je osiguranja na vrlo visokoj razini, ogroman broj policajaca je na splitskim ulicama, mnogi tvrde kako nikad tako veliko osiguranje nije bilo niti za jedan derbi Hajduka i Dinama. S razlogom, naime, akteri sabotaže koji su prije nekoliko godina uoči utakmice Hrvatska – Italija nacrtali na poljudskom travnjaku svastiku još uvijek nisu pronađeni, a kamoli uhićeni. Dok su oni na slobodi svako osiguranje nije pretjerano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.