Dubrovčani pobjednici Katoličke malonogometne lige – najveće neprofesionalne lige malog nogometa

Malonogometna ekipa župe sv. Petra – Boninovo, predstavnica Dubrovačke biskupije, osvojila je u nedjelju 1.lipnja u Pazinu u Porečkoj i Pulskoj biskupiji naslov pobjednika nacionalne Katoličke malonogometne lige, najveće neprofesionalne malonogometne lige u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Župu sv. Petra igrali su: Alen Turuk (najbolji vratar završnice), Ivan Kalauz, Maro Kalauz, Marko Dadić, Mateo Vodopić (najbolji igrač završnice), Martin Oreč, Nikola Bazdan i Matej Nađ, dok je voditelj bio Davor Glavnić.

U završnici KMNL-a sudjelovalo je ukupno 16 ekipa iz 13 nad/biskupija: Đakovačko-osječka nadbiskupija, Mostarsko-duvanjska biskupija (iz koje su došli i prošlogodišnji pobjednici završnice), Vrhbosanska nadbiskupija, Splitsko-makarska nadbiskupija, Zagrebačka nadbiskupija, Kotorska biskupija, Dubrovačka biskupija, Požeška biskupija, Porečka i Pulska biskupija (kao domaćin s dvije ekipe), Zadarska nadbiskupija, Riječka nadbiskupija, Bjelovarsko-križevačka biskupija (koja je ove godine sudjelovala prvi put), te Šibenska biskupija iz koje osim dijecezanskih pobjednika dolaze i prošlogodišnji dobitnici Fair-play nagrade.

Cilj KMNL-a, koje se ove godine održava već jedanaestu godinu zaredom, je druženje i upoznavanje mladih iz cijele domovine te razvijanje natjecateljskog duha s kršćanskim predznakom.  Završnica je započela okupljanjem svih sudionika u župnoj crkvi u Svetvinčetu gdje se nalazi grob bl. Miroslava Bulešića. Misno slavlje na početku programa predviodio je biskup Porečki i Pulski mons. Dražen Kutleša. Nakon mise i večernjeg programa mladi su bili smješteni po župama biskupije. Drugog dana održan je nogometni dio natjecanja po skupinama. U večernjim satima održane su utakmice četvrtzavršnice. Zadnjeg dana druženje je započelo zajedničkom svetom misom u Pazinu, dok je u Pazinskom kolegiju održana revijalna utakmica, podjela nagrada i zajednički ručak za sve sudionike natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.