Dug državi od skoro dva milijuna eura: Beogradski Partizan izbačen iz Europe na tri godine?

Foto: uefa.com

Beogradski nogometni klub Partizan kažnjen je zbog nepoštivanja financijskog fair-playa zbog čega je i izbačen iz Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako javlja Associated Press srpski klub kažnjen je izbacivanjem na tri godine iz Europe jer drugim klubovima duguje preko 460 tisuća eura, svojim zaposlenicima 88 tisuća eura, a državi čak 1,926 milijuna eura. UEFA je očito odlučila pooštriti pravila, a u obrazloženju se navodi kako ranije kazne i opomene očito nisu polučile željeni učinak.

Partizan o uvjetnoj kazni, a beogradski mediji o jednogodišnjoj suspenziji

Dakle, srpski klub neće moći igrati u iduće tri godine europske kupove bez obzira bilo to natjecanje u okviru Lige prvaka ili Europske lige. Međutim, Partizan tvrdi kako je kazna uvjetna i da je UEFA neće aktivirati ako do kraja prvog mjeseca ispune sve financijske obveze. U srpskom klubu zapravo imaju svoje tumačenje i tvrde kako duguju “samo” 360 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradski mediji navode, pritom se pozivaju na izvore iz UEFA-e, kako je Partizan izbačen iz Europe samo za sezonu 2017./2018., drugim riječima, beogradski klub ne bi trebao iduće jeseni nastupiti u eurokupovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.