Duvnjak otkrio što nam treba za pobjedu: ‘Vjerujem da im možemo napraviti problem, ali moramo biti konstantno agresivni’

Foto: fah

Domagoj Duvnjak veći dio karijere igra u Bundesligi. Kako se čini ostat će u Kielu. Za večerašnju utakmicu jasno je tko je najbolji poznavatelj njemačkih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako su čvrsta momčad. Agresivno igraju 6-0 ili 3-2-1 s Pekelerom naprijed, što je novost u njihovoj postavci. Pekeler je moj suigrač, jako pametan igrač, ne igra na snagu, čita igru. Lijepo je igrati protiv njega, nadigravati se. Muče nas u posljednje vrijeme, ne ide nam to nadigravanje, ali vjerujem da možemo ovaj put to preokrenuti rezultatski na svoju stranu”, kaže Duvnjak za Sportske novosti.

“Prokop je izabrao momčad koja nas je dobila na SP-u, s nekim manjim izmjenama. Od glavnih nedostaje tek Wiede, ali sve su to vrhunski igrači, koji svaki tjedan igraju jake utakmice. Igrači iz RN Lowena, Flensburga, Berlina, Hannovera, Melsungena, koji su vrh lige. Tu su moji Wiencek i Pekeler koji im drže obranu. Da, imaju nekolicinu novih, ali sve su to igrači koji u svojim klubovima u Bundesligi igraju važne role, koji su u stanju nositi teret velikog natjecanja. Ovdje su novi Kastening iz Hannovera, pa Zieker iz Stuttgarta na krilima, pa u vanjskoj liniji desno Schmid iz Stuttgarta, lijevo i na sredini Weber iz Leipziga. Sjećate se da su naknadno pozivali igrače koji su odlučivali velika natjecanja, mislim da se to može dogoditi samo s igračima iz Bundeslige”, smatra on.

Što je ključ za pobjedu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naša obrana, sigurno. Vjerujem da im možemo napraviti problem, ali moramo biti konstantno agresivni i brzi na nogama. Imaju jako dobre vanjske šutere koji mogu biti jako opasni i ne smije im se dati previše prostora. Realno, nema tu među nama nekih velikih nepoznanica. Zna se točno što se smije, a što ne”, ističe.

“Događa nam se da nismo toliko agresivni, prestanemo biti brzi na nogama, a to nam se ne smije događati u važnim utakmicama, definitivno. One traže puni gas, tu nema kočenja”, kaže Duvnjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.