Dvije legende: Sjajni njemački golman Manuel Neuer izjednačio je rekord Olivera Kahna

Foto: fah

Bayern je večeras deklasirao Borussiju Moenchengladbach sa 6:0 te su tako samo potvrdili novi naslov prvaka Njemačke, naslov koji je bio osvojen i prije nego li je utakmica počela s obzirom na poraz Leipziga Danija Olma u Dortmundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Bayerna Neuer je stigao do velikog postignuća s obzirom da mu je ovo bila 204. utakmica u kojoj je sačuvao svoju mrežu, a za što su mu trebala 444 susreta, dok je legendarnom Kahnu za isti podvig bilo potrebno 557 utakmica.

Sada je samo pitanje kada će Neuer stići do rekordnog 205. susreta bez primljenog gola te će tako presitići, ne samo dostići, Kahna, koji je s njemačkom reprezentacijom igrao finale Svjetskog prvenstva sad već davne 2002. godine, poraženi su tada unatoč odličnom Kahnu od Brazila. Neuer je, s druge strane, s reprezentacijom svjetski prvak postao 2014. u Brazilu.

Podsjetimo, Neuer je došao u Bayern još 2011. godine iz Schalkea, a od 2009. godine je golman njemačke reprezentacije. S Bavarcima je osvojio devet naslova prvaka Njemačke, dvije Lige prvaka, dva puta Svjetsko klupsko prvenstvo, pet puta Superkup Njemačke i pet puta Kup Njemačke te dva puta europski Superkup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.