Dvostruki kriteriji srbijanskih medija: Svu pažnju usmjerili na napad u Splitu, a o napadu na tamnopute nogometaše u Srbiji šute

Foto: snimka zaslona Slobodna Dalmacija

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu odjeknuli su u svim medijima. Posebno se to odnosi na one u Srbiji, koji su sam događaj, koji svakako treba osuditi, podigli na razinu više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali zato nisu prenijeli vijest o rasističkom huliganskom napadu na nogometaše u Srbiji, gdje su napadnuta dvojica tamnoputih nogometaša Napretka – Senegalac Ibrahim Ndiaya i Kamerunac Samuel Regis Baha.

“Njih dvojica su išli kroz park i Ndiaye je pričao na telefon na svom jeziku. Pratila su ih dvojica koja su počela imitirati njegov govor. Ndiaye se okrenuo i rekao im da nema potrebe da to rade, a napadači su ih počeli psovati. Kada su Ndiaye i Baha nastavili hodati, Ndiaye je dobio udarac u potiljak, vjerojatno bokserom”, rekla je za Mondo glasnogovornica Napretka Valentina Vasić.

“Ndiaye ima posjekotinu na glavi, ali je fizički dobro. Psihički baš i nije, kako je rekao više se neće osjećati sigurno”, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klubu ističu kako su dvojica igrača odlučila ostati u Napretku, jer su im objasnili “da se to može dogoditi svakome i da svuda ima nerazumnih i nasilnih ljudi”.

Trener Milorad Kosanović kaže kako ga je šokirao ovaj događaj.

“Zar i mi u 21. stoljeću robujemo nasilju. S razlogom se digla prašina zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, a kod nas se događaju iste stvari, gotovo da nema razlike”,prenosi Telegraf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dopustili su da bitange i divljaci rade što žele i uglavnom prolaze nekažnjeno”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.