EBEL liga: Medveščak izgubio od Znojma 1:7, ovacije ‘medvjedima’ unatoč porazu

Foto: fah

Hokejaši Medveščaka poraženi su od češkog Znojma sa 1-7 (1-2, 0-4, 0-1) u zaostaloj utakmici 19. kola EBEL-a, koja je u petak odigrana u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova uz glasnu podršku oko 2000 najvjernijih navijača kluba koji se našao pred mogućim isključenjem iz lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Medveščak je nastavio natjecanje u EBEL-u, nakon što je vodstvo lige izašlo ususret klubu dopustivši posudbu igrača iz drugih zagrebačkih momčadi (Mladost, Zagreb) kako bi nadomjestili strance koji su otišli zbog teške financijske situacije i klubu i neisplaćenih plaća.

Takva, kombinirana momčad ‘medvjeda’ pod vodstvom Danijela Kolomba, dobro se nosila sa češkom momčadi u prvoj i trećoj trećini, ali u drugoj je do izražaja došla kvaliteta gostiju. Matuš je s dva pogotka (1, 6) donio početnu prednost Orlima. U 17. minuti domaće navijače razveselio je Šveđanin Bjorn Svensson, jedan od rijetkih stranih igrača koji nije napustio Medveščak, postigavši pogodak za 1-2, što je bio rezultat prvog dijela dvoboja.

U drugoj trećini gosti su stvorili odlučujuću prednost. Četiri puta su uspjeli svladati vrlo dobrog Vilima Rosandića, a strijelci su bili Kalus (22), Hlava (30), McPherson (34) i Nemec (40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj trećini Medveščak je imao nekoliko dobrih situacija, ali gostujući vratar Lassila nije dopustio još jedan pogodak. Blizu ‘shutoutu’ u posljednjoj trećini bio je i Rosandić, ali ga je 50 sekundi prije kraja svladao Oscadal za končanih 7-1.

Unatoč uvjerljivom porazu gledatelji su ‘medvjede’ ispratili s leda ovacijama.

Medveščak je sa 21 bodom ostao na pretposljednjem mjestu, a iza zagrebačke momčadi samo je Villach sa 16 bodova. Orli iz Znojma su devetom pobjedom u posljednjih 11 utakmica došli do 41 boda i sedmog mjesta. Vodeći Vienna Capitals imaju 53 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.