Edo Pezzi: ‘Iz HNS-a su se pokazali neprofesionalni – protiv Slovačke se treba igrati gdje se može napraviti najbolja atmosfera’

Foto: snimka zaslona

“Cirkus je prava riječ”, složili su se gosti u Studiju 4 vezano uz moguću promjenu pa na kraju ipak ostanak domaćinstva utakmice sa Slovačkom na Rujevici. Podsjetimo, HNS je najprije prijavio riječki stadion, zatim razmatrao opciju igranja na većem stadion da bi na kraju ipak ostao kod prvotne odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da nije red da se tako važna utakmica igra pred 7-8000 ljudi. Trebala se igrati u Maksimiru ili Poljudu. Vidjeli smo kako je prošla utakmica u Splitu. “Split nesretan”, “Torcida ovo ono”, sve je to nakon Mađara palo u vodu. Treba se igrati na stadionu gdje se može napraviti najbolja atmosfera, najviše ljudi, najveći pritisak. Iz Saveza su radili naopako, umjesto da su sjeli s Riječanima i dogovorili, oni su išli u javnost i usto manipulirali igračima. Pokazali su se nezreli i neprofesionalni. Reprezentacija treba igrati po svim gradovima, ali netko kada je pravio plan i prijavljivao domaćine trebao je uzeti u obzir više stvari”, rekao je poznati splitski sportski komentator Edo Pezzi.

“Napravio se nepotreban cirkus jer gdje god mi igrali sa Slovačkom tu ne bi trebalo biti dvojbe. To smo pokazali i u Trnavi gdje smo pobijedili 4:0”, dodao je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko pa objasnio što se događa u Hrvatskom nogometno savezu:

“Najveći problem HNS-a je animozitet između Kustića i Šukera. Imamo predsjednika koji uopće ne radi funkciju koju bi trebao kao predsjednik: da je on taj koji zastupa Savez prema van, artikulira stavove i objašnjava, da u kriznim situacijama bude prvi koji će istupiti… Teško je računati na čovjeka kojeg vrlo malo ima ovdje”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenadila je tako današnja vijest da izbornik Zlatko Dalić pregovara sa saudijskim klubom Al Ittihadom te da bi nakon dvoboja sa Slovačkom mogao napustiti klupu Vatrenih.

“Vjerujem da je to potpuno nerealno. Realno bi postalo kada bi doživjeli traumu sa Slovačkom i bio upitan plasman na Euro. Sigurno će ih Dalić voditi na Euru, a po završetku mu završava i ugovor. Da je Savez čvrst, prisilio bi ga na još jedan ugovor. Sljedeći SP je u Kataru, a on tamo ima veliki ugled. Dalić je integrativni faktor koji pored ovakvog Saveza sve drži zajedno”, istaknuo je Zorko.

Zanimljivo je i domaćem nogometnom prvenstvu. Nakon jučerašnjeg remija s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, Hajduk je prepustio vodeću poziciju Dinamu. Navijači Hajduka žestokim su reakcijama zasuli vodeće ljude kluba, vikali terenu: “Buriću odlazi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek je to u raskoraku mogućnosti i želja, a kad se to događa u tako vrućoj atmosferi dogodi se nešto što nije dobro. Kako su mi rekli jedan dio gledališta bio je pasivniji, onaj koji je više uz Burića i društvo, a drugi dio gdje je bio predsjednik Hajduka da je tu bilo vatre, vrijeđanja i ružnih stvari. U svemu tome nedostaje jedan dio rada u klubu koji je zanemaren. S tim bi navijačima trebalo raditi, govoriti, objasniti koliko para toliko muzike, ne možemo kupovati igrače s kojima se možemo prošetati kroz ligu, Hajduka svatko želi dobiti. Hajduk je nekad imao najjaču školu, koja je proizvodila igrače, selektirala iz cijele Dalmacije… Hajduk nedovoljno stvara svoje igrače, a kupuje po nuždi”, smatra Pezzi.

“U Hajduku je problem mnogo dublji. Navijači su puni želja, a opet oni iz kluba pogriješe. Sad su odmah apetiti narasli. Kako ti možeš biti prvak kada rezervna momčad Dinama vrijedi kao tri Hajdukove. Tko ne gleda istinu i ne vidi bit struke taj griješi i truje navijače, onda navijače polude i imamo vatrome”t, dodao je umirovljeni splitski novinar.

Ključne dvoboje Dinama u Ligi prvaka najavio je Zorko:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dolaze dva najvažnija dvoboja u skupini Lige prvaka. Sutra Šahtar u Harkivu pa dolazak Ukrajinaca ovdje. Kroz te dvije utakmice će se rasplesti može li Dinamo do drugog ili trećeg mjesta ili će se ipak sve odlučivati u pretposljednjem kolu u Bergamu kod Atalante. Šahtar je velika europska momčad, prvak Ukrajine, igra u sjajnoj formi. Koliko su jaki potvrđuje i da je Ukrajina već osigurala Europsko prvenstvo, a dobar dio reprezentacije je upravo iz Šahtara, plus pojačani su sjajnim Brazilcima. Dinamo je također u velikom uzleti, u ove dvije sljedeće međusobne utakmice vidjet ćemo kakvo će biti proljeće.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.