EI Baku: Jelena Kovačević završila karijeru

Baku, 13.6.2015 - Hrvatska karatistica Jelena Kovaèeviæ osvojila je srebrnu medalju na Europskim igrama u Bakuu nakon što je u finalu kategorije do 55 kilograma izgubila od Francuskinje Emily Thouy 1-2. foto HINA/ iš

Premda je na Europskim igrama osvojila srebrnu medalju, hrvatska karatistica Jelena Kovačević nije promijenila odluku, u Bakuu je završila svoju uspješnu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na Europskim igrama u Bakuu osvojila sam prvu medalju za Hrvatsku, a posljednju u svojoj karijeri. Ovo je bilo posljednje natjecanje na kojem sam nastupila. Imam 30 godina i ovo je lijep kraj moje karijere,” kazala je Kovačević.

U svojoj riznici ima šest medalja s europskih prvenstava, pri čemu i dva zlata, te po jedno srebro i broncu sa svjetskih prvenstava. Osvojila je i srebro na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. Najveći uspjeh ostvarila je 2009. na Tajvanu na World Games – olimpijadi neolimpijskih sportova gdje je osvojila zlato, baš kao i na Combat games u Pekingu 2010.

“Imam medalje sa svjetskih i europskih prvenstava, mediteranskih igara, Svjetskih igara i Combat Games. Sada sam osvojila odličje i na Europskim igrama. Mislim da mogu biti zadovoljna,” dodala je 30-godišnja Opatijka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Bakua Jelena će se maksimalno posvetiti postiplomskom studiju u Moskvi, te radu u klubu ‘No Kachi’ čija je osnivačica.

“Čekam me naporan ritam na International University u Moskvi, gdje sam na postdiplomskom studiju, a program je sve zahtjevniji. Također u karate klubu ‘No Kachi’ kojeg sam i osnovala svakodnevno radim sa velikim brojem djece kojoj nastojim prenijeti što kvalitetnije svoje znanje, pa će i nakon igara moj tempo biti prilično zahtjevan,” zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.