Svečani prijem za osvajače medalja na prvim Europskim igrama u Bakuu

Foto: fah

Prigodnim poklonima danas su čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) zahvalili osvajačima odličja na 1. Europskim igrama u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljstvo mi je još jednom čestitati osvajačima odličja na prvim Europskim igrama. Uvjeren sam da ćete vi u budućnosti osvajati odličja i na drugim velikim sportskim natjecanjima ali ove medalje uvijek će imati posebno mjesto u vašim karijerama jer su osvojene na prvim igrama. Ove igre su i za mene imale posebno značenje jer od 2010. radim na njihovoj organizaciji, a nakon ovakvog uspjeha uvjeravam vas da će Europa i u budućnosti imati svoje kontinentalne igre”, rekao predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, naglasivši da medalje od ovih sportaša možemo očekivati i na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.

Šef hrvatske misije u Bakuuu Damir Šegota izrazio je zadovoljstvo, ne samo brojem osvojenih medalja, nego i primjerenim ponašanjem naših mladih sportaša u glavnom gradu Azarbajdžana.

“Tijekom gotovo trotjednog boravka u Bakuu kroz našu Misiju je prošlo 106 sportaša koji su osvojili 11 medalja i time ispunili sva očekivanja na sportskom planu, a nikakvih primjedbi nije bilo ni na njihovo ponašanje. Moram posebno zahvaliti i svim članovima Misije koji su uvijek bili na dispoziciji sportašima i uz to osigurali da njihovi nastupi budu zabilježeni u svim našim tiskovnim i elektronskim medijima”, kazao je Šegota i naglasio da ovom prijamu nazoči šest sportaša jer su ostali na natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitkama sportašima pridružio se i viši savjetnik u Upravi za sport u MZOS-a Jozo Čavar, dok je glavni tajnik HOO-a Josip Čop prigodne poklone uručio: Maši Martinović, Ani Lenart, Petru Gorši, Nikoli Obrovcu, Josipu Filipiju i Dominiku Etlingeru.

U ime nagrađenih na poklonima i prijemu je zahvalila osvajačica jedinog zlatnog odličja na 1. EI u Bakuu karatistica Maša Martinović.

Podsjećamo da su hrvatski sportaši su na EI u Bakuu osvojili ukupno 11 medalja i to jedno zlato, četiri srebra i šest brončanih medalja. Najsjajniju medalju osvojila je karatistica Maša Martinović u kategoriji preko 68 kg. Srebrne medalje su osvojili Jelena Kovačević (karate, -55kg), Ana Zaninović (taekwondo, -57 kg), Petar Gorša (streljaštvo, trostav 50m) i Nikola Obrovac (plivanje, 50 m prsno), a bronce Ana Lenard (karate, -61 kg), Lucija Zaninović (taekwondo, -49kg), Iva Radoš (taekwondo, +67kg), Dominik Etlinger (hrvanje, 71kg), Vedran Golec (taekwondo, +80kg) i Josip Bepo Filipi (boks, -91 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.