Lenard: Za medalju je trebalo biti izuzetno spreman

epa04797104 Lucie Ignace (C) of France poses with her gold medal after winning the women's karate 61kg category during the Baku 2015 European Games, in Baku, Azerbaijan, 13 June 2015. Ignace won ahead of second placed Merve Coban (L) of Turkey and third placed Ana Lenard (R) of Croatia. EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Hrvatska karatistica Ana Lenard osvojila je treće mjesto na Europskim igrama u Bakuu nakon što je u susretu za broncu u kategoriji do 61 kg pobijedila Slovenku Tjašu Ristić 6-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana se tako pridružila Jeleni Kovačić koja je sat vremena ranije osvojila srebro u kategoriji do 55 kg.

Jelena i Ana tako su postale prve hrvatske osvajačice medalja na premijernim europskim igrama.

“Jako sam zadovoljna, jer sve te cure su izuzetno spremne i pripadaju u europski vrh. Trebalo je biti izuzetno spreman da bi se uzela medalja. Naravno, svaki sportaš želi osvojiti zlato ili ući u finale, a meni je to izmaknulo za dlaku. Sve je dobro samo moram popraviti neke stvari,” kazala je Lenard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prošla skupinu kao drugoplasirana 24-godišnja Samoborka je polufinalu izgubila od aktualne europske prvakinje Francuskinje Lucie Ignace 0-1. Ignace je povela u četvrtoj sekundi borbe i nakon toga više nije bilo promjene rezultata. Francuskinja je bila bolja od Lenard i u finalu nedavnog EP-a u Istanbulu u ožujku ove godine, a tada je slavila s uvjerljivih 6-0.

“Ne mogu vjerovati da sam opet napravila iste pogreške. Gotovo iste kao i u finalu europskog prvenstva. Ona je to naravno kaznila. Voljela bi da sam više napadala.”

Najbolja samoborska sportašica je do polufinala stigla nakon što je u skupini osvojila drugo mjesto iza Turkinje Merve Coban. Njihova međusobna borba je završila 0-0, a potom je Ana deklasirala Azerbajdžanku Faridu Abijevu (6-0). U posljednjoj borbi u skupini protiv Ruskinje Ingride Sučankove nije bilo pobjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sada napokon slijedi odmor. Bila je to izuzetno naporna i teška sezona,” poručila je na kraju.

Danas su nastupile i Monika Berulec u kategoriji do 50 kg, te Danil Domdjoni (-67 kg) no nisu prošli skupinu. U nedjelju će nastupiti još dvije hrvatske karatistice. Aktualna europska prvakinja Maša Martinović (+68), te Vlatka Kiuk u katama.

Hrvatska karatistica Ana Lenard osvojila je treće mjesto na Europskim igrama u Bakuu nakon što je u susretu za broncu u kategoriji do 61 kg pobijedila Slovenku Tjašu Ristić 6-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.