‘Elita’ se priprema za Vatrene: Plenković ‘navija’ u Brezovici, a ‘hrvatski’ mediji pišu o Škotskoj pred kojom je ‘strepila’ cijela Jugoslavija

Foto: fah

I ovo je danas Hrvatska, 26 godina nakon pobjede u Domovinskom ratu i Olujom oslobođene zemlje, tridesetak godina nakon Vukovara, Ovčare i Škabrnje, nakon više od 400 od jugo – nacističkog agresora ubijene djece. Da, i to je Hrvatska, ali srećom nije samo to. Hrvatska u kojoj većina ”hrvatskih medija” nisu hrvatski mediji, već medji u stranom vlasništvu, za čije gazde kao gasterbajteri u svojoj zemlji rade poput najamnih radnika Hrvati. Hrvatska u kojoj je i dalje sport, nogomet poglavito, najveći veleposlanik naše zemlje, uskoro vjerojatno i jedini, dok nam i reprezentacije ne stave u regionalne lance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Vatreni večeras na Hampden Parku, na kojem hrvatskih navijača skoro da i neće biti, na natjecanju koje je sve samo ne natjecanje jednakih šansi, igraju utakmicu odluke protiv škotske nogometne reprezentacije, čiji su igrači daleko imuniji na koronavrus od ”boležljivih” Hrvata. Utakmica je to koja odlučuje tko će u osminu finala Europskog prvenstva, oni koji donose pravila učinili su sve da dalje ne prođu Hrvati, i naravno, ne samo Hrvati, nisu samo Vatreni zakinuti, treba biti iskren i priznati, sinoć je slavila Danska protiv Rusije, na prepunom stadionu na kojem na čijim tribinama niti jednog Rusa nije bilo. Rusa očito ima puno manje od Danaca. Ipak, kako bilo i dalje je to ”samo” utakmica, bilo ih je takvih i bit će ih, i uvijek će netko proći, a netko u tom trenutku ispasti, to je sport, sportska priredba za koju se Škoti, kako pišu njihovi mediji, pripremaju kao za rat.

Kako se pripremaju ”viđeniji” Hrvati?

Navijači ne smiju na tribine, kako ne bi zarazili one koji su, pokazuje to i škotski primjer, daleko imuniji na koronu od Hrvata, kako navijači ne smiju na tribine, tako će u Glasgowu Zlatko Dalić i Vatreni biti prepušteni sami sebe. navijat će se izdaleka, u domovini. Elita se tako cijelo prijepodne priprema u Brezovici, kamo se, k najvatrenijim hrvatskim navijačima, uputio ”demokrščanin” predsjednik Vlade Andrej Plenković, a tamo je i predsjednik Zoran Milanović, od koga ionako nitko ništa i ne očekuje, osim da svoje očito skoro neograničeno vrijeme koristi za poštapalice, i verbalne akrobacije, upućene čas jednima, čas drugima, izuzev prema onima koji su na krilu ”poštenja” i ”zelenja” na lokalnim izborima pobijedili i zaposjeli Zagreb. Možda čak i ”oslobodili”, tko zna što nepredvidiva budućnost nosi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za utakmicu protiv Škotske pripremaju se i ‘hrvatski’ mediji, većina od njih u stranom vlasništvu, čiji krakovi sežu čak do slobodarskog i liberalnog Vijetnama, koji je prije četrdesetak godina u ”ratu za slobodu” pobijedio ”mrske imperijaliste” sa Zapada, a što se i danas slavi.

Primjerice, piše se o utakmici Hrvatska – Škotska, napada se iz svih oružja Zlatka Dalića, kako bi se dovelo bivšeg trenera Crvene zvezde za izbornika, ali se isto tako piše i o događaju koji nema nikakve veze s današnjom Hrvatskom. Ili možda ima? Ovisi kakva i za koga je današnja Hrvatska?

Naime, jedan portal uoči susreta Škotska – Hrvatska u Glasgowu piše o ”Škotskoj pred kojom je cijela Jugoslavija strepila” i to u ne tako davno vrijeme, prije samo 47 godina. Radi se o događaju sa Svjetskog prvenstva 1974. u Njemačkoj, na kojem su, naravno, slavili Nijemci, koji su u finalu pobijedili Nizozemsku. U skupini su igrali Škoti i tadašnji Jugoslaveni, koji s ovim današnjim Jugoslavenima očito imaju puno toga zajedničkog. Od hrvatskih nogometaša na utakmici protiv Škotske igrala su samo dva hajdukovca – Ivan Buljan i Ivica Šurjak. Ali eto, očito je i to relevatno za večerašnji susret na Hampden Parku, i puno će pomoći Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.