Emotivna reakcija Sare Kolak nakon bronce: Ostvario mi se san

Foto: fah

Mlada hrvatska atletičarka Sara Kolak (21) nakon osvojene brončane medalje u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu do koje je stigla bacivši novi hrvatski rekord od 63.50 metara izjavila je kako joj se ostvario san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu opisati koliko puta sam vrtila taj ‘film’ dobrog hica, a ovih zadnjih pet minuta mi je bilo najgorih pet minuta u životu, jer sam morala čekati svjetsku prvakinju i svjetsku rekorderku. Vjetar je bio jak, a ja sam ga iskoristila, iako imam još puno rezerve. Moram analizirati ovo natjecanje još s trenerom”, rekla je uzbuđena Kolak.

Mlada Ludbrežanka je novi hrvatski rekord bacila u trećoj seriji kada joj je čak prijetilo ispadanje iz daljnjeg natjecanja. S rezultatom 63.50m stigla je na drugo mjesto, iza Bjeloruskinje Tatjane Haladovič, koja je uzela zlato također s nacionalnim rekordom od 66.34m. Kolak je držala drugo mjesto sve do posljednje serije kada je iskusna 30-godišnja Njemica Linda Stahl, inače europska prvakinja iz 2010. godine, bacila koplje do 65.25m i spustila Kolak na treću poziciju. Koliko je ovo veliki rezultat pokazuje i činjenica da je Kolak natjecanje završila ispred aktualne svjetske prvakinje, Njemice Katharine Molitor, koja je sa 63.20m bila četvrta, te dvostruke olimpijske pobjednice i svjetske rekorderke Čehinje Barbore Špotakove, koja je sa 62.66m završila kao peta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.