Presretna Serena Williams: Bilo je teško ne misliti o izjednačavanju sa Steffi Graf

Foto: fah

Prva tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams dostigla je Njemicu Steffi Graf sa 22. osvojenim “grand slam” turnirom nakon što je po sedmi je put slavila u Wimbledonu svladavši u subotnjem finalu nadigrala Njemicu Angelique Kerber sa 7-5, 6-3. Serena se izjednačila s Graf iz trećeg pokušaja ove godine, nakon što je u siječnju izgubila finale Australian Opena upravo od Kerber, da bi prije mjesec dana izgubila i finale Roland Garrosa od Španjolke Garbue Muguruze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je jako teško ne razmišljati od izjednačavanju s Graf. Ove sam godine već imala dva pokušaja, ali sam gubila od velikih protivnica. No, zato je ova pobjeda još slađa jer znam koliko sam naporno radila za nju”, izjavila je Serena Williams.

Do pobjede protiv Kerber Serena je stigla sjajnim servisom, tijekom dvoboja bila je suočena sa samo jednom “brerak-loptom”, koju je spasila, a osvojila je 38 od 43 poena nakon ubačenog prvog servisa. S druge strane, Kerber je pokleknula po jednom u svakom setu na svom servisu, u prvom setu kod vodstva Amerikanke od 65-, a u drugom kod rezultata 4-3 za Serenu Williams.

Ispred mlađe sestre Willaims i Graf po broju osvojenih “grand slam” naslova je samo Australka Margaret Court, koja je 24 puta slavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestre Williams šesti put osvojile parove

Sestre Serena i Venus Williams pobjednice su turnira ženskih parova u Wimbledonu, one su u finalu svladale Mađaricu Timeu Babos i Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 6-3, 6-4.

Za sestre Williams ovo je šesti naslov u Wimbledonu u konkurenciji parova, a ukupno 14. “grand slam” naslov iz isto toliko odigranih finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Ranije u subotu Serena Williams po sedmi je put osvojila naslov pobjednice u Wimbledonu u pojedinačnoj konkurenciji, ona je u finalu nadigrala Njemicu Angelique Kerber sa 7-5, 6-3.

Zanimljivo, sestre Williams su svih svojih šest naslova u parovima osvojile u godinama kada je jedna od njih bila pobjednica u pojedinačnoj konkurenciji, 2000. i 2008. je Venus osvojila “dvostruku krunu”, dok je Serena bila pobjednica u obje konkurencije 2002., 2009. 2012. i 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.