Engleski izbornik najavio polufinale: ‘Smanjiti prostor hrvatskom veznom redu, ali i ostati vjerni sebi’

Foto: fah

Iako Englesku u polufinalu očekuje najteži protivnik u dosadašnjem tijeku SP-a, izbornik Gareth Southgate ističe da će u susretu protiv Hrvatske ostati vjerni svojoj igri koju su pokazali u Rusiji. Također, istaknuo je da će morati smanjiti prostor za djelovanje hrvatskog veznog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tražit ću od igrača da igraju kao što su i do sada igrali, da budu dobro organizirani, disciplinirani u obrani, a kad smo u posjedu lopte da pokažu ono što smo dosad uspijevali, uigrane sheme i kretanja, te kreaciju”, izjavio je u utorak engleski izbornik.

Southgate je svjestan da Hrvatska ima najbolji vezni red na SP-u, ali izgleda da nema namjeru uvesti još jednog defenzivnog veznjaka (Erica Diera), koji bi pomogao Jordanu Hendersonu.

“Hrvatska ima jaki vezni red i zato je važno smanjiti prostor za njegovo djelovanje. To znači da naš presing mora biti usklađen vremenski i pozicijski, jer ako krenete u presing neorganizirano bit ćete probijeni. To moramo stalno imati na umu”, rekao je Southgate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Southgate bi u polufinalu protiv Hrvatske trebao krenuti sa postavom koja je bila standardna tijekom SP u Rusiji, objavili su utorak pojedini britanski mediji. To znači da bi na golu bio Pickford, na stoperskim pozicijama Walker, Stones i Maguire, na desnom boku Trippier, na lijevom Young, u veznom redu Henderson, Dele Alli i Lingard, te Sterling i Kane u napadu.

Tvrdnje o tome kako je engleska reprezentacija odmornija jer je Hrvatska obje utakmice u nokaut fazi dobila napon penala, Southgate smatra neosnovanima: “Mi smo u osmini finala protiv Kolumbije igrali produžetke i dobili nakon penala, i dobro su nam poznate fizičke i emocionalne posljedice takvih utakmica. No, nećemo dobiti utakmicu zato što je Hrvatska odigrala pola sata više od nas u nokaut fazi. Svaka reprezentacija koja je u polufinalu pronaći će dovoljno energije i motivacije, a pobijedit ćemo ako ćemo igrati bolje”.

Iako je Engleska po prvi puta u polufinalu svjetskog prvenstva nakon 28 godina, Southgate ističe da ih to ne zadovoljava, ali dodaje i da nema euforije.
“Plasman u polufinale neće nas zadovoljiti, ali nismo niti ushićeni zbog toga. Bit će to izjednačena utakmica i znamo što moramo raditi. Fokusirani smo na našu pripremu i držat ćemo se onoga što smo radili i dosad na SP, te kontrolirati ono što se može kontrolirati”, zaključio je engleski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.