Engleski klub na čijoj je klupi Wayne Rooney proglasio stečaj: ‘Nismo u mogućnosti izvršavati svoje dnevne financijske obaveze’

Foto: fah

Derby County je morao otići u stečaj zbog lošeg financijskog stanja u kojem se našao. Klub trenutačno vodi najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije Wayne Rooney, a podnio je zahtjev za dovođenje stečajnih upravitelja u klub zbog financijskih poteškoća u kojima se nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mel Morris izjavio je kako je do zahtjeva za stečajem dovelo nekoliko situacija među kojima je i ta da se nije uspio pronaći novi kupac kao i negativni efekti uzrokovani pandemijom virusa COVID-19.

‘Kako je pandemija imala značajan utjecaj na naše prihode, klub nije u mogućnosti izvršavati svoje dnevne financijske obaveze. Uprava nema drugog izbora nego proglasiti stečaj kako bi zaštitila klub’, objavio je Derby.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.