I dok engleski mediji ponižavaju Hrvatsku, pišući bajke o ‘hrvatskom fašizmu’ na Svjetskom prvenstvu, engleski igrači hvale Modrića, Rakitića…

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se, doduše uz dosta problema, za polufinale Svjetskog prvenstva koje će se u Moskvi odigrati 11. srpnja od 20 sati. Naime, trening su propustili Dejan Lovren, Šime Vrsaljko te Danijel Subašić. Najmanje je vjerojatno da će protiv Engleza zaigrati hrvatski desni bočni, nogometaš Atletico Madrida, Vrsaljko, koji ima problema s koljenom. U slučaju da Vrsaljko ne bude spreman Dalić razmišlja o uvođenju Tina Jedvaja, koji je na tom boku, i to, nažalost ne baš sjajno, umjesto Vrsaljka igrao protiv Islanda, u zadnjoj utakmici grupne faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S jedne strane uoči polufinala britanski mediji, ostanimo samo na engleskom dijelu Velike Britanije, rigaju vatru prema Vatrenima te optužuju čak i FIFA-u da Hrvatskoj tolerira fašizam, s druge strane pojedini engleski reprezentativci hvale Vatrene. Jedan od njih je i Eric Dier, koji je posebno nahvalio hrvatski tandem iz veznog reda Rakitić – Modrić, igrač Tottenhama smatra da je zaustavljanje njih dvojice osnova za prolaz u finale.

“Obojica su fantastični igrači, igrači svjetske klase. Igraju na iznimno visokoj razini za svoje klubove. Protiv Rakitića nikad nisam igrao, ali s Modrićem sam se susreo dvaput, a svi ionako znaju što je napravio u Premier ligi”, kazao je Dier i dodao: ”On je odličan igrač koji može stvarati čarobne trenutke i mislim da je jedan od najboljih pojedinaca na ovom Svjetskom prvenstvu dosad. Svi znaju koliko su njih dvojica dobri, no nadamo se da možemo obaviti svoj posao u srijedu i zaustaviti ih.”

Ashley Young također je vrlo oprezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo još osvojili ništa, nema smisla već slaviti. Lijepo je bilo pobijediti Švedsku, ali pauzirali smo slavlje jer imamo još važnih utakmica. U našim očima ovo još nije uspjeh. Gladni smo i želimo više.

Igramo za puno toga, a timski duh je fantastičan, imamo šansu osvojiti jer smo se stavili u takvu odličnu priliku. Rekao sam još na početku – nećemo izaći bez namjere da pobijedimo…”

Young tvrdi kako bi Hrvatska protiv Engleza mogla biti umorna s obzirom na dvije uzastopne utakmice Vatrenih koje su završile nakon izvođenja jedanaesteraca. Podsjetimo, Hrvatska je u osmini finala izbacila Dansku, u četvrtfinalu Rusiju, sve zajedno trajalo je skoro 300 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Fizički je naporno igrati 120 minuta, a onda se vraćati u bazu. Mi smo to osjetili, a oni su to napravili dvaput, pa bi to mogla biti velika prednost za nas, ali svejedno znamo da će biti teško. Trebamo biti psihički spremni…”

Glede engleskih medija, nije, nažalost, prvi puta.

Gotovo u pravilu jedan dio engleskih medija uoči nekih važnih sportskih događaja, a posebno na svjetskim i europskim prvenstvima, protivnike svoje reprezentacije želi destabilizirati na krajnje nekorektan način.  Prisjetimo se Europskog prvenstva iz 1996., igralo se u Engleskoj, a u nokaut fazi susreli su se Nijemci i Englezi, engleski mediji u gotovo svim člancima spominjali su Drugi svjetski rat i činjenicu da je nacistička Njemačka tijekom tog rata raketirala i bombardirala engleske gradove. Ponovimo još jednom, pedeset godina nakon najvećeg krvoprolića u povijesti!? Dakako, aktualna Njemačka, Njemačka iz devedesetih godina prošlog stoljeća, nikakve veze s nacizmom nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.