EP karate – Hrvatska reprezentacija srebrna, bronce za Martinović i Lenard

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama (Ana-Marija Bujas Čelan, Azra Saleš, Ivona Tubić, Ana Lenard) osvojila je srebrnu medalju na 51. europskom prvenstvu u karateu u francuskom Montpellieru, nakon što su Maša Martinović i Ana Lenard osvojile su brončana odličja u pojedinačnoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnom nastupu naše su djevojke izgubile na bodovnu razliku (5:8) nakon što je omjer u pobjedama bio 1:1.

S puno problema i ozljeda naša je vrsta ušla u borbu za zlato. Osobito je to bilo izraženo kod Ivone Tubić koja je gotovo cijelo prvenstvo nastupala pod blokadama zbog bolova u nozi.

U finalu prva se na tatamiju pojavila Ana Lenard koja je remizirala protiv Nurane Alyeve 1:1. U dvoboju s mnoštvom dvojbenih sudačkih odluka ozlijeđena Ivona Tubić, koja je jedva hodala prigodom dolaska na poprište borbe, u konačnici je izgubila od europske prvakinje u njezinoj kategoriji (-68 kg) Irine Zaretske sa 0:8. U odlučujućem dvoboju Azri Saleš trebala je pobjeda s istim, maksimalnim rezultatom da bi Hrvatska ostala u igri za zlatnu medalju. 14 sekundi prije kraja Saleš je protiv Ilahe Gasimove povela 5:0, ali unatoč nekoliko pokušaja nije stigla do senzacionalnog preokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I u kategoriji u repasažu već je bilo čudo što sam nastupila, a ovo je sad bila borba sa samom sobom. Nakon svega ovo je meni doista kao zlato”, istaknula je s izrazito bolnim izrazom lica Ivona Tubić, dok je Ana Lenard dodala: “Ukupno uzevši, bili su to toliko teški mečevi da sam se pitala mogu li nastaviti dalje. Svaki sljedeći meč bio je sve teži i teži. I inače, a osobito u ovakvim okolnostima došli smo do finala, a to je velika stvar.”

Azra Saleš na koncu žali što je malo nedostajalo do podviga.

“Prvih i zadnjih dvije minute pretvorilo se u pravu jurnjavu u kojoj sam nastojala popraviti izgubljenu situaciju. Mislim da mi je na kraju jako, jako malo nedostajalo”, kazala je Saleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Medalja na EP-u nije otići u trgovinu i kupiti medalju. Ova je medalja teško i krvavo zarađena, za nas srebrna s dosta zlata unutra”, dodala je Ana-Marija Bujas Čelan neposredno nakon finala.

Ranije tijekom dana Maša Martinović i Ana Lenard osvojile su brončana odličja.

U kategoriji preko 68 kilograma Maša Martinović je slavila protiv Grkinje Eleni Chatzilidou sa 7:0, ostvarivši uvjerljivu pobjedu protiv osvajačice medalje sa SP u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svima sam rekla, ne vraćam se u Hrvatsku bez bronce i to sam ostvarila. Bez obzira što Grkinja ima medalju s velikih natjecanja, mislim da sam opravdala status favorita i to potvrdila čistim rezultatom”, istaknula je nakon borbe za broncu Maša Martinović.

Ana Lenard u kategoriji do 61 kg do broncu je osvojila pobjedom nad Slovakinjom Ingrid Suchankovom s 2:0.

“Bila je to taktički izuzetno zahtjevna borba. Svaka borba mi je sve teža i teža, ali s druge strane zato su radost i sportski ponos sve veći”, riječi su osvajačice dvije medalje na EP u Montpellieru.

Danas se kataši bore za ekipnu broncu protiv selekcije Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 51. EP sudjeluje 515 natjecatelja iz 46 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.