EP u rukometu: Francuzi teško porazili Hrvatsku

U susretu 2. kola drugog kruga EP-a za rukometaše u Poljskoj hrvatska reprezentacija je u Krakowu uvjerljivo poražena od Francuske 24-32 (10-16) i izgubila gotovo sve izglede za plasman u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski rukometaši ostvarili su najuvjerljiviju pobjedu u dvobojima s Hrvatskom, a sjajni vratar Thierry Omeyer ponovno je bio nerješiva enigma za hrvatske rukometaše. I kad bi se probili kroz čvrstu francusku obranu, često bi se ispriječio Omeyer kao posljednja prepreka koju treba svladati. Skupio je 16 obrana, pred kraj utakmice postigao čak i pogodak preko cijelog terena, kad je Hrvatska na terenu imala igrača s ‘markerom’ umjesto vratara, a u strahu od Omeyerovih obrana prečesto su šutevi naših rukometaša završavali na vratnicama.

Dosada najbolji hrvatski strijelac Manuel Štrlek ostao je na dva pogotka, a Ivan Čupić se nije uspio upisati među strijelce.

Osim Omeyera, glavni problem Babićevih izabranika u ovom dvoboju bila je obrana. Hrvatski rukometaši držali su korak s aktualnim olimpijskim pobjednicima, svjetskim i europskim prvacima nešto više od 20 minuta, a onda je uslijedio potpuni obrambeni raspad. U 22. minuti Hrvatska je zaostajala samo jedan pogodak za Francuzima (9-10). Do kraja prvog poluvremena Francuska je serijom 6-1 došla do šest golova prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S još tri pogotka na početku drugog poluvremena francuski rukometaši poveli su 19-10 i potpuno demoralizirali hrvatske reprezentativce te je bilo samo pitanje s kolikom će razlikom pobijediti. Francuzi su otišli u 37. minuti na +11 (11-22), ali je francuski izbornik Claude Onesta povlačenjem Nikole Karabatića, Narcissea i Abaloa na klupu dao priliku Hrvatskoj za smanjenje zaostatka do kraja dvoboja.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Domagoj Duvnjak s pet pogodaka, a po tri su postigli Marko Kopljar, Zlatko Horvat, Ivan Slišković i Antonijo Kovačević. Aktualne olimpijske pobjednike, svjetske i europske prvake do uvjerljive pobjede predvodili su Luc Abalo sa šest pogodaka, Michael Guigou s pet te Daniel Narcisse, Cedric Sorhaindo i Valentin Porte sa četiri.

U posljednjoj utakmici u skupini, Hrvatska će u srijedu, 27. siječnja (20.30 sati), igrati protiv domaćina EP-a Poljske, dok će Francuzi protiv Norveške tražiti put prema pobjedi koja bi ih odvela u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Francuska sa šest bodova iz četiri dvoboja, ispred Poljske, Norveške i Hrvatske sa po četiri boda, no Poljaci i Norvežani imaju čak dvije utakmice manje. Na začelju su Makedonija i Bjelorusija bez bodova.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.