Epilog: U Beogradu uhićena šestorica Hrvata povezanih s kaosom na utakmici Partizan – Crvena zveuda

Foto: fah

Među 26 uhićenih zbog tučnjave u publici na sinoćnjoj utakmici Partizan – Crvena zvezda su i šestorica Hrvata te po jedan Grk i Bugarin, objavili su danas beogradski mediji nakon priopćenja MUP-a Srbije da je uhićeno “i nekoliko stranih državljana”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji navode kako je povod sukoba dvije skupine navijača Partizana “prevlast na tribini”, ali da “ostaje nejasno kako su se u takvoj tuči našli i strani državljani”.

Portali beogradskog tiska objavili su, pozivajući se na hrvatske medije, da su “Hrvati na derbi došli na poziv ‘kolega’ iz beogradskog podzemlja, kako bi im pomogli u preuzimanju kontrole na južnoj tribini stadiona Partizana”.

U masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana tijekom prvog poluvremena derbija Partizan – Crvena zvezda ozijeđeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policjskih snaga jedna skupina izvedena sa stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema priopćenju MUP-a Srbije, policija je poduzela sve mjere kako bi “utvrdila sve okolnosti događaja”, a nakon identificiranja osoba koje su sudjelovale u tučnjavi, po nalogu nadležnog tužitelja, biti podignute odgovarajuće kaznene ili prekršajne prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.