Epska priča Luke Modrića: Na Euru do novog rekorda?

Foto: fah

Kapetan Vatrenih Luka Modrić nogometna je institucija, sportski fenomen 21. stoljeća te jedna od legendi prvaka Europe Real Madrida. Bez dvojbe, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena. Za nekoliko dana na Europskom prvenstvu Luka će dobiti novu priliku za novo dokazivanje u najdražem dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 174 nastupa za hrvatsku reprezentaciju Luka je rekorder. Njegova epska priča u dresu Vatrenih započela je u ožujku sad već davne 2006. godine. Hrvatska je u prijateljskom dvoboju svladala Argentinu 3:2, Modrić je odigrao sjajnu utakmicu, a izbornik je bio danas, nažalost, pokojni, Zlatko Cico Kranjčar. Zanimljivo je da je na tom dvoboju prvi gol za Argentinu zabio Lionel Messi. Tada je, kao sukomentator HTV-a, Igor Štimac Messija okarakterizirao, dakako, šaljivo, ali i iz strahopoštovanja, kao ”zlo”. Utakmica se igrala u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj te 2006. Hrvatska se na SP-u, te godine nažalost, nije proslavila.

”U ovih 18 godina i dva i pol mjeseca, eto, Modrić je nanizao još 173 nastupa za Vatrene i postao je apsolutni rekorder. Davno je “prešišao” Darija Srnu (134), a od aktualnih hrvatskih reprezentativaca u Klubu 100 još su Ivan Perišić (130), Domagoj Vida (105) i Mateo Kovačić (100).

U svjetskim okvirima, Cristiano Ronaldo rekorder je po broju nastupa za selekciju svoje zemlje. Odigrao je, od 20. kolovoza 2003. godine, čak 206 utakmica za Portugal i postigao je 128 zgoditaka. Iza Ronalda, na tom su popisu rekordera Kuvajćanin Bader Al-Mutawa (196 nastupa), te bivši nogometaš Malezije, Soh Chin Ann (195)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na toj je ljestvici Luka Modrić trenutačno na 14. mjestu. A bude li igrao u subotu protiv Portugala, te nastupi li na sva tri okršaja Hrvatske u skupini na dolazećem Euru, sa 178 nastupa za našu nacionalnu vrstu, Modrić bi poskočio na deseto mjesto te rekorderske ljestvice, tu bi poziciju dijelio s s nekadašnjim vratarom Saudijske Arabije, Mohammadom Al-Deayeom. Preskočio bi Meksikanca Claudija Suareza (177), te Egipćanina Hossama Hassana i Talijana Gianluigija Buffona (po 176 nastupa)”, pišu Sportske novosti.

Glede europskih nogometaša Luka Modrić je na četvrtom mjestu po broju igara za reprezentaciju svoje zemlje. Ispred njega su Ronaldo (206), Sergio Ramos (180) i Buffon (176), dok petu poziciju, sa po 167 nastupa, dijele “umirovljenici”, Latvijac Vitalijs Astafjevs i Španjolac Iker Casillas. Od aktivnih europskih igrača, najbliži je Modriću sedmoplasirani estonski 40-godišnjak, Konstantin Vasiljev, koji je dres svoje nacionalne vrste odijevao u 158 navrata…

Najviše nastupa za reprezentaciju

206 – Cristiano Ronaldo (Portugal)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

196 – Bader Al-Mutawa (Kuvajt)

195 – Chin Ann Soh (Malezija)

184 – Ahmed Hassan (Egipat)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

182 – Ahmed Kano (Oman)

181 – Andres Guardado (Meksiko)

181 – Maynor Figueroa (Honduras)

180 – Lionel Messi (Argentina)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

180 – Sergio Ramos (Španjolska)

178 – Mohammad Al-Deayea (S. Arabija)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.