Europsko prvenstvo atletika: Nowicki pobijedio Fajdeka za svoje prvo zlato

Foto: fah

Poljski bacač kladiva Wojciech Nowicki osvojio je svoj prvi veliki naslov i postao novim europskim prvakom, nakon što je u finalu na berlinskom Olimpijskom stadionu pobijedio svog najvećeg konkurenta i sunarodnjaka Pawela Fajdeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nowicki je bio jedini kladivaš koji je u ponedjeljak uspio prebaciti granicu od 80 metara. Učinio je to dvaput. U drugoj seriji je bacio točno 80 metara, a u četvrtoj za 12 cm još popravio taj rezultat. Tako je brončani sa posljednja četiri velika natjecanja (SP 2015. i 2017., OI 2016., EP 2016.) konačno osvojio svoje prvo zlato i potvrdio da je ove sezone najbolji svjetski kladivaš.

Branitelj europskog naslova iz Amsterdama i trostruki svjetski prvak Pawel Fajdek imao je tri ispravna hica, a najdalji je bio prvi od 78,69 m, dostatan za srebrno odličje, čime je ponovio svoj domet sa EP 2014. u Zuerichu.

Broncu je hicem od 77,36 m osvojio 21-godišnji Mađar Bence Halasz, svjetski juniorski prvak iz 2016. i zlatni s prošlogodišnjeg EP-a za mlađe seniore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP atletika, kladivo (m)
1. Wojciech Nowicki (Polj) 80,12 m
2. Pawel Fajdek (Polj) 78,69
3. Bence Halasz (Mađ) 77,36
4. Pavel Bareiša (Bje) 77,02
5. Eivind Henriksen (Nor) 76,86

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.