Ekipno EP: Hrvatska atletika će u Varaždinu 2019. tražiti put u elitno društvo

Zagreb, 4.9.2018. - Meðunarodni IAAF atletski miting Memorijal Borisa Hanžekoviæa, disciplina bacanje diska žene. Na fotografiji Sandra Perkoviæ slavi pobjedu. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ml

Varaždin će 10. i 11. kolovoza 2019. godine biti domaćinom Ekipnog atletskog prvenstva Europe – 2. liga, a u utorak je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok potpisao sporazum o organizaciji prvenstva kojim se reguliraju obaveze između Europskog atletskog saveza, Hrvatskog atletskog saveza i Grada Varaždina, koji je suorganizator prvenstva zajedno s Atletskim klubom Sloboda, priopćeno je iz ureda gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Varaždin će, uvjeren sam, ponovo u potpunosti opravdati ulogu domaćina još jednog velikog sportskog natjecanja. Bili smo odlični domaćini jakih međunarodnih rukometnih i nogometnih prvenstava, a točno trideset godina nakon održavanja Juniorskog prvenstva Europe u atletici na istom stadionu naći će se ponovo atletičari iz cijele Europe”, izjavio je nakon potpisa sporazuma gradonačelnik Čehok te istaknuo kako je to priznanje i privilegija za Varaždin, koja za sobom povlači i brojne obveze.

“Od samog početka mog novog mandata pronalazimo načine kako urediti sva igrališta. Stadion Sloboda počeli smo već uređivati, ali pred nama je još mnogo posla kako bi stadion zadovoljio visoke standarde za tako značajno natjecanje u kolovozu slijedeće godine. Samu atletsku stazu i druga borilišta na stadionu potrebno je obnoviti što nije jeftino. Nadam se da ćemo u tome uspjeti računajući na veliki entuzijazam i sposobnost ljudi iz atletskog kluba Sloboda koji je suorganizator natjecanja te Zajednice športskih udruga Grada Varaždina. Konačno, stadion nije potrebno obnoviti samo radi održavanja tog natjecanja već i zbog nesmetanog daljnjeg razvoja atletike koja ima dugu i bogatu tradiciju u Varaždinu. Dolazak publike, sportaša i njihovih pratnji na ovom natjecanju, kao i na svim budućim natjecanjima, značajno će utjecati na povećanje turističkog prometa i time također opravdati neophodna ulaganja u sportsku infrastrukturu” zaključio je varaždinski gradonačelnik.

Uz reprezentaciju Hrvatske, na ovom će natjecanju nastupiti atletičarke i atletičari iz još 11 reprezentacija, a to su: Slovenija, Austrija, Izrael, Litva, Island, Bugarska, Danska, Estonija, Bosna i Hercegovina, Gruzija i Luksemburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na prošlogodišnjem natjecanju 2. lige Ekipnog EP-a održanom u Tel Avivu osvojila sedmo mjesto, a tada su za našu reprezentaciju pobjede ostvarili Sara Kolak u bacanju koplja i Ivan Horvat u skoku motkom. Za promociju u prvoligaško društvo potrebno je biti među tri najbolje reprezentacije po zbroju bodova, što bi naša reprezentacija mogla ostvariti nastupi li u najjačem sastavu. Hrvatski atletičarke i atletičari su posljednji put u elitnom razredu nastupili 2011. godine.

Dvodnevna natjecanja održavat će se na stadionu “Sloboda”, a bude li Hrvatska doista u najjačem sastavu varaždinska publika imat će priliku vidjeti i navijati za višestruke osvajačice odličja s najvećih svjetskih natjecanja kao što su Sandra Perković, Blanka Vlašić i Saru Kolak, brončanog sa SP-a u bacanju kugle Stipu Žunića, hrvatskog rekordera u skoku motkom Ivana Horvata te mnoge druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.