Europsko prvenstvo atletika: Kladivašica Kožul, motkaš Horvat i štafeta 4×400 daleko od finala

Foto: fah

Petog dana Europskog prvenstva u atletici u Berlinu u kvalifikacijama su nastupili Anamari Kožul u bacanju kladiva, Ivan Horvat u skoku motkom, te hrvatska muška štafeta na 4×400 m, i nitko od njih nije uspio izboriti finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska atletičarka 22-godišnja Anamari Kožul je petak u kvalifikacijama bila 25. od 28 kladivašica. Ona je u kvalifikacijama ostvarila hitac od 62.55 metara, što je za 6.61 metara slabije od njenog rekorda (69.16 m), kojeg je ostvarila 6. lipnja ove godine u Zenici.

Kvalifikacijsku normu od 70 metara prebacilo je šest atletičarki, a najbolja je bila Poljakinja Anita Wlodarczyk (75.10 m), koja je dvostruka olimpijska pobjednica, trostruka svjetska prvakinja i svjetska rekorderka.

Hrvatski rekorder u skoku motkom Ivan Horvat, koji je prije nepuna dva tjedna postavio novi državni rekord (5.71 m), također je ostao bez finala. On je sa preskočenih 5.36 metara podijelio 22. mjesto. Horvat je iz drugog pokušaja preskočio 5.16, iz prvog 5.36, a potom je tri puta rušio letvicu na 5.51 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desetorica finalista preskočila su 5.61 m, a dvojica 5.51 m. Među onima koji su preskočili 5.61 m su olimpijski prvak iz Londona Francuz Renaud Lavillenie, aktualni svjetski viceprvak Poljak Piotr Lisek, te Šveđanin Armand Duplantis, koji ima četvrti rezultat sezone na svijetu.

Finale kladivašica i skakača motkom je na rasporedu u nedjelju.

Iako je hrvatska muška štafeta na 4×400 m, u sastavu Mateo Ružić, Sven Cepuš, Hrvoje Čukman i Mateo Kovačić, istrčala svoj najbolji rezultat sezone (3:07.80 minute), to nije bilo dovoljno za finale, koje je u subotu. Hrvatska štafeta zauzela je 12. mjesto, a najbolje vrijeme u kvalifikacijama ostvarila je štafeta Velike Britanije (3:01.62).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak u 19.22 sati Ana Šimić će nastupiti u finalu skoka u vis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.