Europsko prvenstvo: Hrvatski atletičar Ružić bez polufinala na 400 metara

Foto: fah

Hrvatski atletičar Mateo Ružić nije se uspio plasirati u polufinale utrke na 400 metara na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, on je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeo treće mjesto s četiri stotinke zaostatka za drugim Ircem Brianom Greganom koji se po plasmanu probio u sljedeći krug natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Ružić je u kvalifikacijama trčao 47.66 sekundi što je za 92 stotinke sporije od njegova najboljeg rezultata ove sezone.

Prvo mjesto u Ružićevoj skupini osvojio je Čeh Pavel Maslak sa 47.57.

Plasman u polufinale izborila su dvojica najbržih iz pet kvalifikacijskih skupina te još dvojica najboljih po vremenu, no drugi najbolji po vremenu je bio Francuz Thomas Jordier sa 46.97, dok je Ružić imao ukupno 18. vrijeme od 28 natjecatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 12.45 sati u kvalifikacijama na 60 metara s preponama nastupit će Ivana Lončarek, dok će u poslijepodnevnom dijelu programa od 17 sati Ivan Horvat nastupiti u finalu skoka s motkom, a od 17.30 sati će Ana Šimić imati kvalifikacije u skoku u vis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.