Europsko prvenstvo: Najbolji hrvatski strijelac Petar Gorša brončani u zračnoj pušci

Foto: fah

Najbolji hrvatski strijelac Petar Gorša osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem, koje se održava u mađarskom Gyoru, a naslov europskog prvaka drugu godinu zaredom osvojio je Rus Vladimir Maslenikov, postavivši pritom novi svjetski rekord u finalu sa 251.0 krugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petar Gorša je u finale ušao sa šestim rezultatom kvalifikacija (626,5 krugova), a nadomak borbi za odličja bio je i drugi hrvatski reprezentativac Miran Maričić (625,5), koji je imao deseti rezultat, a od osmoplasiranog Norvežanina Hagelunda bio je lošiji za 0,6 kruga.

U finalnom nadmetanju, u kojem osmorica najboljih iz kvalifikacija kreću od nule, a svi pucaju 12 metaka, nakon čega najlošiji otpada te se isto nastavlja nakon svake serije od dva ispucana metka, Gorša je uspio izbjeći eliminaciju sve dok na vatrenoj crti nije ostao s dvojicom ruskih reprezentativaca.

Aktualni europski prvak Maslenikov bio je neuhvatljiv, a Aleksander Drjagin je nadmašio našeg strijelca za 0.2 kruga, kad je pogodio 10.2, a Gorša samo 9.7. Tako je Drjagin osvojio srebrno odličje, a Maslenikov je do zlata stigao popravivši svoj svjetski rekord postavljen na prošlogodišnjem EP-u u Mariboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP zračna puška – finale (m)
1. Vladimir Maslenikov (Rus) 251.0 – svjetski rekord
2. Aleksander Drjagin (Rus) 248.2
3. PETAR GORŠA (HRV) 227.0
4. Henrik Larsen (Nor) 206.7
5. Sergej Kamenskij (Rus) 185.1
6. Endre Hagelund (Nor) 163.8
7. Alexander Schmirl (Aut) 143.6
8. Oleh Carkov (Ukr) 121.6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.