Europsko prvenstvo u šahu: Druga pobjeda Golubenko

Foto: Thinkstock

Nakon jednog dana odmora 18. Pojedinačno europsko prvenstvo za šahistice u Rigi nastavljeno je odigravanjem susreta 8. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina hrvatska predstavnica Valentina Golubenko opet je igrala u ritmu toplo-hladno, iako je vodila bijele figure. Poslije vrlo slabe igre protiv anonimne Ruskinje Narune Chan, nakon što je u središnjici previdjela čistog pješaka, došla je u izgubljenu završnicu, ali je osvojila cijeli bod jer je Ruskinja „ničim izazvana“ uletjela u matnu mrežu. Veliko iznenađenje priredila je Ruskinja Alina Kašlinskaja pobjedom nad trećom nositeljicom Katerinom Lagno.

Važniji rezultati 8. kola:

Dzagnidze-Danielian 1:0, Pustovoitova-Gorjačkina 0:1, Žukova-Muzičuk A. remi, Muzičuk M.-Zawadska 1:0, Kašlinskaja-Lagno 1:0, Batsiašvili-Hotenašvili remi, Vega Gutierrez-Socko 0:1, Hoang Thanh-Atalik 1:0, Paehtz-Nečaeva remi, Girya-Zimina remi, Golubenko-Chan 1:0 itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak na vrhu poslije 8. kola:

Dzagnidze i Gorjačkina po 6,5 bodova, Socko, Muzičuk M., Hoang Thanh i Kašlinskaja po 6 bodova, a onda slijedi skupina od 13 igračica sa po 5,5 bodova. Valentina Golubenko je u „gornjoj kući“ sa 4,5 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.