Europsko prvenstvo: Senzacionalna Hrvatska srušila svjetske prvakinje

epa08866908 Szandra Szollosi-Zacsik (top) of Hungary in action during the EHF EURO 2020 European Women's Handball preliminary round match between Serbia and Hungary at Sydbank Arena in Kolding, Denmark, 06 December 2020. EPA/BO AMSTRUP DENMARK OUT

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija napravila je novu senzaciju u drugom kolu Europskog prvenstva u Danskoj pobijedivši sa 27:25 svjetske prvakinje Nizozemsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u petak u prvom kolu Hrvatska pobijedila favoriziranu Mađarsku s 24:22, a danas je napravila još veće čudo. Pobjedom je osigurala drugi krug u koji će ići tri najbolje ekipe iz svake grupe, a u ponedjeljak će od 18:15 u Koldingu protiv Srbije igrati za prvo mjesto u skupini.

Povela je Hrvatska 4:1, na samom početku u napadu je nizozemski gol torpedirala Ćamila Mičijević, a onda se otvorio prostor nevjerojatnoj Larissi Kalaus koja je večeras odigrala utakmicu karijere.

Nakon što je Nizozemska izjednačila na 4:4 bila je izjednačena igra u nastavku. Prvo poluvrijeme završilo je s prednošću Nizozemske 14:13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Nizozemke su većim dijelom bile u prednosti, ali Hrvatska je sve to stizala i u samoj završnici prestigla velikog rivala.

Najefikasnija je bila Larissa Kalaus s devet golova, a Ćamila Mičijević postigla je šest pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.