Europsko prvenstvo, sjedeća odbojka: Hrvatska muška reprezentacija peta, ženska osma

Foto: fah

Hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci zauzela je peto, a ženska osmo mjesto na 17. Europskom prvenstvu u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici za peto mjesto hrvatska muška reprezentacija je u neizvjesnoj utakmici svladala Srbiju sa 3-2 (20-25, 25-23, 25-14, 22-25, 15-8), dok je ženska reprezentacija izgubila utakmicu za sedmo mjesto od Slovenije sa 0-3 (8-25, 16-25, 18-25).

Iako su se dečki u odnosu na prošlo prvenstvo prije dvije godine u Poreču spustili za jedno mjesto niže u ukupnom plasmanu zasigurno možemo biti više no zadovoljni njihovim prikazanim igrama. Svi suparnici u Budimpešti su se morali dobro namučiti da bi odnijeli pobjedu protiv hrvatskih odbojkaša. Jedino su od Hrvata bili bolje reprezentacije Bosne i Hercegovine te Rusije, dok su Ukrajinci bili za nijansu sretniji od naših odbojkaša. Ono što je najvažnije da smo osigurali plasman na kvalifikacijski turnir za odlazak na paraolimpijske igre u Tokiju u ožujku 2020. u američkom Coloradu. Kako je više puta isticao kapetan reprezentacije Ivan Ćosić, pred njima su naporne pripreme koje će u potpunosti odrađivati s jednom od najboljih reprezentacija svijeta, odbojkašima Bosne i Hercegovine. Naši momci svakako uz tehnički dio igre trebaju podignuti tjelesnu spremnost i poraditi na psihološkoj pripremi utakmica tako da bi se doista lako moglo dogoditi da hrvatska u ekipnom dijelu paraolimpijskih igara ima po prvi put reprezentaciju u sjedećoj odbojci.

Iako se naše djevojke natjeću tek sedam godina, ovogodišnje prvenstvo je pokazalo da su doista perspektivna ekipa koja je na dobrom putu da se približi ponajboljim ekipama Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska odbojka je jedina imala u četvrtfinalu ovogodišnjeg prvenstva reprezentacije u obije konkurencije.

Prvih devet plasiranih reprezentacija izravno su se kvalificirale na europsko prvenstvo A Divizije 2021. godine. Ostale reprezentacije će svoje mjesto za nastup u na europskom prvenstvu A divizije tražiti kroz nadmetanje na Europskom prvenstvu Divizije B 2020. u Sloveniji gdje će po tri ponajbolje nacije ući u rang više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.