Europsko prvenstvo taekwonodo: Matea Jelić brončana na Europskom prvenstvu

Foto: tkdmarjan.hr

Posljednjeg dana Europskog prvenstva u taekwonodou u Bariju do treće medalje za Hrvatsku stigla je članica splitskog Marjana Matea Jelić. U polufinalu Mateine kategorije našla se krema svjetskog taekwondoa, Nur Tatar, vlasnica nevjerojatnih deset medalja u posljednjih devet godina, svjetska i europska prvakinja, osvajačica bronce i srebra na olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Janeiru, Magda Wiet Henin sa tri svjetske i europske medalje i dva uzastopna odličja na grand prix natjecanjima ove godine te Lauren Williams, dvostruka uzastopna prvakinja Europe. Upravo je Britanka Lauren slavila protiv Matee u polufinalu rezultatom 12:17 čime je Jelić ostala na ranije osiguranoj brončanoj medalji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga je to medalja za Jelić na smotrama najboljih Europljana nakon Montreuxa 2016., a od tada je tri puta zaustavljena na dramatičan način u borbama za medalje na svjetskim i europskim prvenstvima. Na svjetskom u Mujuu 2017. godine izgubila je na zlatni bod od Nur Tatar, na europskom 2018. u borbi za medalju je slomila kost u ruci protiv Ruskinje Poline Khan da bi ove godine u Manchesteru na SP izgubila u posljednjoj sekundi od Brazilke Titoneli.

Hrvatska reprezentacija svoj nastup na Europskom prvenstvu završila je s tri medalje, srebrima Lovre Brečića i Tonija Kanaeta te bronci Matee Jelić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.