Fed Cup: Finale Češke i SAD-a

Foto: fah

U finalu ovogodišnjeg Fed Cupa tenisačica igrat će braniteljice naslova Amerikanke i Čehinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su ranije u nedjelju Čehinje u Stuttgartu u polufinalu svladale Njemice sa 3-1, Amerikanke su istim rezultatom u Aix-en-Provenceu bile bolje od Francuskinja.

Čehinje su nakon prvog dana imale vodstvo od 2-0, a u prvom nedjeljnom meču Julia Gorges je pobjedom 6-4, 6-2 nad Karolinom Pliškovom ostavila domaću reprezentaciju u igri za preokret. No, takav scenarij spriječila je Petra Kvitova i odvela svoju reprezentaciju do šestog finala u posljednjih osam izdanja Fed Cupa 6-2, 6-2 pobjedom protiv Angelique Kerber.

Čehinje su bile pobjednice 2011. i 2012., a nakon jednogodišnje stanke u kojem je pehar osvojila Italija, češke tenisačice su nanizale još tri naslova od 2014. do 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon subotnjih 1-1 u Aix-en-Provenceu Amerikanke su ostvarile dvije pobjede dva pojedinačna susreta u nedjelju. Prvo je Sloane Stephens svladala Kristinu Mladenović sa 6-2, 6-0, a zatim je Madison Keys nadigrala Pauline Parmentier sa 7-6 (4), 6-4.

Finalni dvoboj igrat će se 10. i 11. studenoga u Češkoj.

Američke tenisačice su lani u finalu svladale Bjelorusiju sa 3-2 u Minsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD su sa 18 naslova najtrofejnija nacija u Fed Cupu, dok je Češka druga sa 10 naslova.hh

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.