Federer će uskoro proslaviti 38. rođendan, ali se ne predaje: ‘Nadam se da ću Đokovića gurnuti do ruba provalije’

Foto: fah

Najbolji svjetski tenisač svih vremena, Roger Federer, 8. kolovoza proslavit će 38. rođendan, no, i dalje igra na najvišoj razini, nema namjeru stati, bez obzira na godine. U polufinalu Wimbledona Roger je u sjajnom meču, nakon četiri seta, u klasičnom dvoboju teniskih divova svladao Rafaela Nadala, bio im je to 40. međusobni susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu Wimbledona Federer će igrati za 21. grand slam naslov, bit će to još jedno veliko finale, prava poslastica, protivnik sedam godina mlađi Novak Đoković, koji je u karijeri osvojio 15 grand slam titula.  Bit će to ujedno 48. meč između švicarskog i srpskog tenisača, nešto uspješniji je Đoković. No, Federer igra u velikoj formi i ovu mu je 12 finale najjačeg svjetskog teniskog turnira.

Nakon pobjede protiv Nadala Federer je iskreno priznao; ”Iscrpljen sam…”, nakon čega je dodao:

‘Bilo je vrlo teško na kraju. Rafa je spasio dvije meč-lopte na 5:3, natjerao me da serviram za pobjedu i to nije bilo jednostavno, jer sam morao spašavati break-loptu. Meč je bio na visokoj razini, nevjerojatan, uvijek poseban.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je izdvojiti trenutak koji je prelomio meč, no, jedno je sigurno, Federer je bio bolji, Švicarac je u ”svom” Wimbledonu blagi favorit čak i protiv Nadala, možda ne onoliko koliko je Rafa favorit u Roland Garrosu, no, ipak i u ovim godinama.

”Prvi set je bio ogroman, vrlo važan. Htio sam održati takav nivo, međutim, Rafa se vratio još jači, izjednačio, a poslije? Pravi užitak za igranje, nevjerojatni poeni, nevjerojatna borba”, kazao je sjajni Švicarac, koji je na kraju ponovno priznao da je umoran te da ga u Wimbledonu čeka najteži mogući protivnik, mislio je, naravno, na Đokovića, koji također briljira na travi.  Švicarcu će ovo biti 32. finale na grand slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Apsolutno težak protivnik, koji je odigrao fenomenalan turnir. Čvrst kao stijena. Znate, biti prvi na svijetu godinama, ako izuzmemo jednu, ne može se tek tako, ne može se slučajno. Nadam se da ću ga uspjeti gurnuti na rub provalije i da ću ga pobijediti, ali to neće biti nimalo lako.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.