FIFA oduzela Crvenoj zvezdi i nizu drugih klubova naslov svjetskog prvaka: Evo zašto!

Foto: snimka zaslona

FIFA je objavila da se Crvena zvezda i niz drugih klubova ne mogu više smatrati svjetskim prvacima u to zato jer su klupski prvaci svijeta samo klubovi koji su od 2000. godine osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga se igrao Interkontinentalni kup, odnosno utakmica osvajača europskog Kupa prvaka i južnoameričke Cope Libertadores. U jednoj takvoj je Crvena Zvezda 1991. godine 3:0 u Tokiju pobijedila čileanski Colo-Colo.

“FIFA cijeni osnivanje svjetskih klupskih prvenstava tijekom povijesti, a takva je situacija i s Interkontinentalnim kupom. Ipak, FIFA od 2000. organizira Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem nastupaju prvaci svih šest konfederacija i samo te prvake smatra svjetskim klupskim prvacima”, navodi se u priopćenju.

“Bili smo najbolji. I točka. Netko se u FIFA-i glupira i želi mijenjati povijest. Nije mi jasno kome je palo na pamet nakon toliko godina mijenjati povijesti. To je čista nebuloza. Uvijek su klubovi iz Europe i Južne Amerike odlučivali o naslovu najboljih i Crvena Zvezda za mene će zauvijek ostati klupski prvak svijeta”, komentirao je ovu odluku Dejan Savićević, član generacije Crvene Zvezde koja je pokorila Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.